Ahojte dievčata, viete mi prosím poradiť či mám nárok na matersku ak mi pracovná zmluva končí v oktobri ja v tom čase by som bola v 5/6 mesiaci tehotenstva. Dakujem Vam za odpoved
@boglarkaszabova no to je dosť smutne 😒
@boglarkaszabova No to je pekna kravina. Dala ti to ta "tetuska" pisomne?? Pokiaľ splnas hlavnú podmienku naroku na MD-t.j.270dni NP za posledné dva roky pred porodom a budes mat pri nástupe na MD aktívne NP alebo budes v ochrannej lehote,ktora je pre tehotne 8 mesiacov tak máš nárok na MD a okrem toho MD neposkytuje zamestnavatel. Nema prečo.
Presne tak, ako pise @evittam
@boglarkaszabova to je pekná blbosť. Rodila som v novembri. PZ mi končila 31.8. a s materskou som nemala žiadny problém nakoľko som splnila hlavnú podmienku, takže tetušku pošli prečítať zákony od znova...
@evittam pracujem stále presne 2 roky. Tak zatiaľ ešte nie som tehotná, idem na KET o mesiac. Zmluva mi konči v októbri tohto roku, tak že keď KET sa podarí a budem tehotná, už to bude vidieť v robote, zmluvu mi nepredlžia, a na materskú by som mala nastúpiť niekedy v decembri asi.
@conspi urcite sa o tom budem informovat u inej osoby lebo ani mne sa to cele nezda kedze splnam podmienku
@boglarkaszabova PP trvá, ak nie kedy skončil, si už tehotná, bola si už tehotná počas skončenia PP,....?
@evittam pp koncil v decembri v januari som ostala tehotna
@boglarkaszabova Tak potom ti tetuska dobre povedala-nemas narok na MD, nesplnas ďalšiu podmienku naroku na MD- a to buď mat aktívne NP alebo byt v ochrannej lehote. Staci sa zamestnat-aj fiktívne a budes mat narok na MD.
@liu71 ahoj ja som natom podobne a na socialke mi povedali ze pokial nebudem mat zamestnavatela ktory mi poskytne matersku dovolenku tak mam narok len na rodicovsky prispevok od Uradu prace...napriek tomu ze splnam podmienku 270dni