Koniec pracovného pomeru a materská

14. aug 2022

Chcem sa opytat kedze som v tom trosku nova a nerozumiem sa do toho az tak velmi
rodit by som mala v marci ale prac.pomer mam do konca aprila budem mat narok na matersku? (odrobenych mam tych 270dni)
budem musiet si potom nieco vybavovat na urade ked skonci mi pomer?
viem ze potom sa do tej prace nevratim lebo stahujem sa inam takze ani mi ho nepredlzia..

pribinak
14. aug 2022

Áno máš nárok na materskú

kabba
14. aug 2022

Urcite mas narok na matersku a nemala by si nic vybavovat, iba prechod z materskeho prispevku na rodicovsky. Ja to mam teraz tak isto. Na matersku nastupujem 4.10., termin mam 15.11. Pracovnu zmluvu som mala na dobu urcitu do konca novembra. Ta mi vyprsi. Kedze ale budem uz na materskej, tak nemusim nikde chodit. Zacnem poberat matersku 6tyzdnov pred porodom (to budem este zamestnana) a potom po porode to pokracuje dalsich 28tyzdnov, medzicasom mi ale vyprsi prac. pomer. Po skonceni prejdem na rodicovsky, alebo potom mam narok aj na davku v nezamestnanosti. Takze po doplateni materskej pojdem na polroka na urad prace a polroka budem poberat tuto davku. Po skonceni tohto obdobia pojdem na rodicovsky prispevok 🙂 A potom pravdepodobne na urad prace, uvidime 🙂

daniela1911
14. aug 2022

Nárok na MD máš a kym budeš pomerat RP, nemusíš sa hlásiť ani na UP.
Teoreticky, by si mohla ešte po MD, využiť dávku v nezamestnanosti na 6mes (ak splňaš podmienky) a zatiaľ by mohol byt muž na otcovskej dovolenke alebo by si naňho apson prepísala RP (ten nižší)