Koniec jednej rodičovskej a druhé bábo

freya2011
11. júl 2016

Ahojte,môžete mi poradiť? V auguste mi končí rodicak a cakam druhe babo . Pracovala som v zahraničí,ale uz pred dvoma rokmi som sa vratila spať na trvalo na Slovensko. Na co budem mať narok ak sa mi nepodarí nájsť si pracu. A ako to potom bude s materskou?Termin pôrodu mam vo februári.Ďakujem za kazdu radu

loginexistuje
11. júl 2016

Na materske mat narok nebudes dostanes RP a pridavky na deti od porodu mesiac spatne ... dovtedy sa bud prihlasis na UP a budes sa chodit hlasit alebo len na socialnu a zdravotnu poistovnu ako osoba starajuca sa dieta do sest rokov

ak myslis obdobie medzi septembrom a februarom tak tam nemas narok na nejake prispevky od statu ...

9lf9
11. júl 2016

@loginexistuje nie je ziadny mesiac spatne, vsetko je dnom narodenia dietata

loginexistuje
11. júl 2016

@9lf9 mesiac spatne znamena ze porodi vo februari a RP dostane najskor v marci ... aby necakala ze uz vo februari dostane. Samozrejme dostava celu ciastku bez ohladu na to ci sa dieta narodi 2.2 alebo 27.2. 😉

resp. v auguste dostava julovy RP a v septembri este dostane za august 2016.

9lf9
11. júl 2016

@loginexistuje ty myslis fyzicky peniaze, ze chodia mesiac pozadu, ja ze narok bude mat mesiac pred narodenim...to mas pravdu 🙂

katarinka289
11. júl 2016

Ak mas v rodine nejakeho zivnostnika,nech ta nahlasi ako zamestnanca.Budes platit za seba odvody a matersku dostanes,podla toho z akeho platu (fiktivneho) budes platit odvody.Resp.tie odvody ani platit nemusis,ked sa nechas vypisat na PN

majusqa77
11. júl 2016

@katarinka289 a kde nazbiera potrebnych 27 dni ked je uz tehotna?

majusqa77
11. júl 2016

270

katarinka289
11. júl 2016

Jaaaj tak to nie.Ja ze jej zamestnanie trva

vydrnik
11. júl 2016

@freya2011 nesplnis tych 270dni,takze matersku nedostanes,budes dostavat rodicak plus pridavky

freya2011
autor
12. júl 2016

Ďakujem krásne za všetky rady a odpovede 🙂 moc ste ma nepotešili ale vždy lepšie ako nič