Ahojte, prosím poraďte mi. Som tehotná v 8 týždni no som PN lebo mám rizikové. Pracovná zmluva na dobu určitú mi končí 8. apríla. Určite budem PN až do nástupu materskej. Na tú mi nárok vzniká lebo mám odpracovaných viac ako 270dni. Skôr by chcela poradiť čo po 8.aprili.... . Bola som sa pýtať aj na úrade či sa mám po ukončení prihlásiť , povedali mi že pokiaľ budem PN do materskej tak nie, ze aj keď mi skonči zmluva som ešte ich zamestnanec. Čiže nepotrebujem sa nikde hlásiť vôbec?
Akurát budeš asi každý mesiac nosiť od doktorky na sociálnu poisťovňu prechodky.
Ja som to mala rovnako a nehlásila som sa až rovno na materskú😊
@jaaaaana45 Ak budes na PN, tak sa hlasit na urade nemusis, zamestnanec uz ale nebudes. Zmluva ti skonci uvedenym datumom.
presne, pokial z pn prejdes rovno na md, nikam sa nemusis hlasit. ja som to mala presne tak isto. akurat prejdi na md tych 6 tyzdnov pred terminom, nie 8, kvoli rizikovemu, lebo ti tam vznikne na peniazoch rozdiel tych 2 tyzdnov. toto staci len doktorovi povedat, nech ta nedava skor. zamestnanec nebudes, doklad na peniaze budes posielat do socialky. pomer ti skonci s datumom ako si bola dohodnuta.
@fokuska a nestane sa niečo také že mi príde doplatiť zdravotku ?
nie, lebo si pn.
@adija13 ďakujem
@jaaaaana45 tak ako pise @adija13 ;)
budes nosit potvrdenia od doktorky a bude to ok, inak nemusis nic viac
@joja101 Nemusí nosiť nikam ziadne potvrdenia. Nemusi sa totiž evidovať ako nezamestnana.
@jaaaaana45 Tak ako ti uz bolo napísané. A ak splnas podmienky nároku na podporu tak po MD napisat RP na otca dietata a vycerpat podporu.😉
@evittam nevies mi prosim poradit, som mimo moj okruh znalosti - aj z DoPC ide narok na MD ?
mam 3zamestnavatelov a u vsetkych som splnila podmienku 270dni za posledne 2roky, ale su to dva TPP a jedna dohoda. Tou dohodou som si nie ista a neviem ci mam dat vypisat teda 3papiere na MD alebo stacia 2 🙂 dakujem 🙂
Dievcata a co v pripade, ze otehotnie, a tak cca v 4 mesiaci tehu skonci zmluva? Co potom?
@veronika9797 mas 8 mesacnu ochrannu lehotu a ak splnas ze si odpracovala 270 dni tak je ten isty pripad
Nie, pokiaľ budeš stále na pnke tak sa nemusíš ísť nikam hlásiť 🙂