Končí mi rodičovský príspevok

adrianaaaa33
1. dec 2021

Dobrý deň, budúci rok mi skončí, rodičovský príspevok. Študujem na VŠ. Keď mi skončí príspevok. Co budem dostávať od štátu okrem prídavkov.

lucka_ke
1. dec 2021

nič, jedine prídavky na dieťa a k máš nárok na štipendium tak to

zmrzlinka2021
1. dec 2021

@adrianaaaa33 nič, normalne nastupis do prace, na brigadz + tvoj manzel ma povinnost sa o teba postarat

roztlieskavacka
1. dec 2021

Este co by si chcela :D :D

kylie1983
1. dec 2021

@roztlieskavacka Co by chcela? Nečítaš, ze študuje? Normálne slušne sa spytala, možno sa jej neda pracovať, možno len brigádne, možno aj manžel/priateľ sa stará. Ty tiez chceš vediet na co mas narok aj ked nie si v hmotnej núdzi.

marion09
1. dec 2021

Zeny ti zle radia,ak bude trvat na SK mimoriadna situacia ci nudzovy stav kvoli Covid pandemii tak poziadas o pandemicky rodicak.

mogaa
1. dec 2021

@marion09 no dúfam že čo najskôr ho zrušia....veľa mamičiek by nedbalo ho poberať do 18roku dieťaťa🙂

adrianaaaa33
autor
1. dec 2021

@kylie1983 ďakujem

ivkazba
2. dec 2021

@kylie1983 reakcia od @roztlieskavacka je úplne adekvátna. Autorka otázky je plnoletá a zrejme aj svojprávna. Urobila si dieťa. Tak má byť schopná sa aj o neho finančne postarať a nie čakať, že jej dá niečo štát. A prečo by musela @roztlieskavacka tiež chcieť vedieť, na čo má nárok? Ani ja nechcem vedieť, zarábam si na seba sama, nespolieham sa na štát a tým pádom neriešim, či mám na niečo nárok. Hovorí sa tomu zodpovednosť.

kylie1983
2. dec 2021

Ved v poriadku, aj ja si zarábam na seba 😉 A som rada ze aj ty si šikovná. Podľa mna ale ta reakcia nebola adekvátna, ale potom mi trklo, na akom portáli sa nachádzam a ze vlastne takéto reakcie su tu bežne. V pohode. Keby som sa do toho rozumela- tak jej poradím, ale na druhej strane rozumiem ze si môže odpovede vyhľadať aj sama, pripadne sformulovať otázku inak. Ja by som to spravila, ty by si to spravila, ale nie každý je sikovny a vie sa pohybovať sa v tom ako ja a ty 🙃 Da sa to napísať aj inak, ako to napísala roztlieskavačka, dokonca sa da aj nereagovať ked nemam nic k téme.