Končí mi rodičovský a chcem ísť na podporu

denisa0206
15. nov 2024

Dobry den mala by som otazku 9.12. 2024 mi konci Rd praca na Tpp ale kedze sme sa nedohodli tak nenastupujem a výpoveď chcela by som ist na podporu ako mam postupovať aby som mala tu najvyssiu podporu ale minuly rok mi preplacali dovolenku keďže som mala vela dní ostalo mi pol dna dovolenky bude to problem ďakujem za rady

martul
15. nov 2024

@denisa0206 Choď do práce na jeden deň.

denisa0206
autor
15. nov 2024

@martul a potom mi to vyjde? Nevadi ze som mala ten prijem z dovolenky

martul
15. nov 2024

@denisa0206 Ja netuším koľko si mala príjem, len to tak robia mamičky, že sa vrátia na deň do práce aby sa obnovilo poistenie a potom dajú výpoveď.

andaluzia12
15. nov 2024

@martul Ale nechajú si preplatiť zvyšnú dovolenku, tým pádom majú vysoký vymeriavací základ a preto im vyjde vysoká podpora ../

4katarinakralova5
15. nov 2024

@denisa0206 ja som to aktuálne riešila. Po 2,5roku som chcela sa vrátiť do práce, ale dostala som výpoveď a nechali si môj zástup... Mala som 23dni dovolenky. Takže 7.10., 8.10. som čerpala dovolenku a k 8.10 vypoved. Od 9.10. nastup na úrad práce. Zvyšok dovolenky + odstupne mi vyplatili. Podpora vyšla maximálna.

saxana000
15. nov 2024

@martul len fam.treba tu dovolenku dat preplatit alebo zaratat odstupne.do pasky.tuto.si.mamicka.dovolenku uz vycerpala tak jej nema co navysit zaklad.

saxana000
15. nov 2024

@denisa0206 nevide jedine ze by ti dali odstupne.lebo dovolenku uz nemas teda na paske dostanes len ten odrobeny den a to ti zajlad nedvihne

denisa0206
autor
16. nov 2024

@4katarinakralova5 dakujem pekne za rady dufam ze to nejako po riešim... Ja len pojdem cez týždeň do prace a uvidim co povedia lebo ja som nastupit chcela ale predtym som robila len ranne ale teraz chcu aby som nastupila na smeny ale koli deťom mi to nevyhovuje takze dufam ze mi daju oni výpoveď a odstupne

mandarinkalili
17. nov 2024

@saxana000 asi nevieš aké odstupné musí byť alebo dovolenka, aby vyšla nejaka normálna suma pri odchode z práce? Ďalšia vec je, že ak je niekto zamestnanec aj konateľ, tak čo potom? Môže vôbec ísť ma úrad práce, keď ukončí prac.pomer no stále zostane konateľom?

mandarinkalili
17. nov 2024

@4katarinakralova5 asi nevieš aké odstupné musí byť alebo dovolenka, aby vyšla nejaka normálna suma pri odchode z práce? (Kludne aj do SS, ak by si mohla prosim) Ďalšia vec je, že ak je niekto zamestnanec aj konateľ, tak čo potom? Môže vôbec ísť ma úrad práce, keď ukončí prac.pomer no stále zostane konateľom?

saxana000
17. nov 2024

@mandarinkalili tak ak ratame 20 dni dovolenky je cca mesacny plat odstupne aj ked len mesacne zaklad navysi dostatocne potom to urcite vide.. konatel neviem asi by poradioi na UP.

veronikaszabova
17. nov 2024

@mandarinkalili ako konatela sro ta na urade prace vobec nezaeviduju.