Ahoj,vo februari mi konci rodicovska, zaroven mi volali z prace,ze so mnou nerataju no a ja neviem ako dalej! Ide o to, ci pokracovat v rodicovskej alebo ist na urad prace.Takto, z prace dostanem odstupne+peda bude vyssia ako rod.prispevok, nakolko nam peniaze treba bola by som za,lenze ak nenajdem za toho polroka pracu,co potom? Da sa napr aj po dobrati podpory predlzovat rodicovsky prispevok,nakolko mam stale chorlavu dceru? Poradte... Dakujem
moje miesto zaniklo...zlucili pozicie za tie 3r co som prec
zamestnavatel moze zrusit miesto, ale tebe musi najst pracu respektive ta musi preradit na pracu takeho charakteru, ktora by bola podobna tej zrusenej ale nesmela by byt v ziadnom ohlade horsia, ci uz platena alebo vykonavana. Teda tvoj zamestnavatel s tebou nemoze rozviazat PP z dovodu zrusenia tvojho miesta. Mne sa zda, ze ti to povedali preto aby si ty sama dala vypoved a to teda by bol dost rozdiel, jednoducho by sa ta zbavili a nemali s tebou starost. Takto po 3 rokoch tvoje pracovne prava stale trvaju a pokial to miesto zrusil ako tvrdis musia ti najst nieco ine. Takze mala by si sa spytat ako to budu riesit ked to miesto zrusili.
Neviem preco sa pozastavujete nad tym peco zrusili jej miesto. No jednoducho nastali v organizacii organizacne zmeny a proste nema vlastne kam nastupit. To iste sa stalo aj mne.
Jednoducho: tvojou povinnostou bolo min. mesiac dopredu oznamit zamestnavatelvi pisomne, ze dna toho a toho ti konci RD a nastupujes do prace. To si predpokladam spravila. Oni ti oznamili ze zrusili tvoje miesto.
Teraz by si mala v den predpokladaneho navratu do prace nastupit s tym, ze ti musia ponuknut vhodne nahradne pracovne miesto. Ak ti neponuknu, resp. ponuknu, ale ziadne neprijmes, tak jednoducho ti musia dat vypoved oni. (ved oni robili org. zmeny, tak nech daju vypoved oni). Ak sa dohodnete na vypovedi ku dnu kedy si mala nastupit tak ok, ak nie, tak ti zo zakona plynie vypovedna lehota, pocas kt. ti musia normalne platit vyplatu a pracovny pomer sa skonci v posledny den vypovednej lehoty. No a potom sa do 7 prac. dni normalne pojdes zaevidovat na UPSVaR ako evidovana nezamestnana. Dufam ze som to napisla logicky 😉
Presne toto sa stalo aj mne a dost som z toho vytazila 😀
@kuriatko84 ak niekto potrebuje byt zamestnany a nove miesto hned nema, tak pochybujem, ze vypoved sa da nazvat - vytazenim zo situacie. Hlavne, ak plati napr. hypoteku. Ziskanie odstupneho a nasledne urad prace ja osobne za vyhru nepovazujem.
A preco sa nad tym pozastavujem? V dnesnej dobe nie je vynimocne, ak sa rozväzuje pracovny pomer prave s cerstvo navratenymi matkami ucelovo.
No ale s tym, ze jej zrusili miesto ona uz nic neurobi a z danej situacie moze vytazit aspon co sa da. Ja nehovorim, ze mne vyhovovalo, ze som dosla o zamestnanie kde som bola 11 rokov, ale aspon som bola na urcity cas zabezpecena nakoľko tiez mame hypo. A nezostala som upne bez penazi.
ja mám tiež taký istý problem v apríli mi konči RD a mala by som nastupiť naspet do práce Ale veduci mi povedal že premna robotu nema a že ked my skončí RD da my výpoved zo vsetkym čo my patrý ja som nenechala nič na náhodu a podarilo sa my medzi tym nájť si prácu kde ma hned teras zamestnajú.A chcem sa spítať či musím dať vypoved alebo to necham tak nech my da on ked my skončí RD aj s odstupným.
@martulka3 a z akeho dovodu nerataju? zmenilo sa u nich nieco? alebo sa iba tak rozhodli?