Končí mi rodičovská a vraciam sa do práce

4. jan 2024

Konci mi rodičovská a vraciam sa do práce (tpp trvá).. Lenže prichádza kameň úrazu. Pracovná doba... Na predajni je 2,5 zamestnanca z toho ja by som bola jedna a druha by bola tiež na plný úväzok a tretia na pol. Z toho vyplýva ze na dvojzmenej prevádzke tie na plný úväzok sa striedajú na rannú (5:45-13:45) a poobednú (9:45-17:15)
Škôlku otvárajú od 6:30 - 15:30...ja neviem co urobiť, deti sú malé nemôžu byť samé doma. Mam tu len mamu ktorá tiež chodi do prace.
Hľadám si aj inú prácu, kde by vyhovoval pracovný čas, ale v každej práci sa začína bud o 6 alebo keď neskôr tak sa aj samozrejme posúva čas neskôr.. A to nerátam to, že ešte musím cestovať do prace do najbližšieho mesta 20km.
Nemate nejakú radu? Pohovory som mala, prvá otázka, že keď budú deti choré, kto s nimi bude?
Ja neviem, žena ktorá má dieťa sa už zamestnať nemôže alebo si nájsť niekde 50km od bydliska súkromnú škôlku za ktorú zaplatím viac ako reálne zarobím...

zmrzlinka2021
4. jan 2024

Manžela nemáš?

0silvia0
4. jan 2024

Mama alebo manzel si nevedia posunut pracovnu dobu a odviest deti rano do skolky?
Ak nie, tak zaplatit studentku, dochodkynu, susedu

januska12323
4. jan 2024

Otec detí existuje?

alenah31
4. jan 2024

jasné, že pracujú aj matky s malými deťmi, je ich vo firmách celkom dosť. Lenže toto sú veci, ktoré treba riešiť skôr. Si vydatá? Žiješ s partnerom? Otec detí, s ktorým žijete v jednej domácnosti sa snáď tiež podriadi rodine a skúsi si prispôsobiť pracovnú dobu - trebárs sa budete striedať. Si slobodná matka žijúca sama či rozvedená tiež sama a otec dieťaťa odmieta striedanie? Bola som na tom podobne + okrem práce som študovala na VŠ. Ex tiež odmietal riešiť tieto veci. Tak som si našla v susedstve maminku, ktorá mi dieťa zo škôlky vodila k nim alebo ja som ráno dieťa zaviedla k nej a ona ho dala do škôlky so svojimi dvoma + ja zasa tie jej dve + jedno do školy. Skrátka sme si robili protislužbu. Tiež je možnosť dať si inzerát na staršiu pani či maminu na RD v okolí, ktorá ti za fin. odmenu bude dieťa vodiť/vyzdvihovať. Zároveň som hľadala prácu s mne vyhovujúcim prac. dobou. Nikto nevraví, že je to ľahké - ale nie je to ani neriešiteľné.

floki1994
4. jan 2024

Nuž tu sa musí zapojit muž alebo nájst nejaku mamičku v okolí s ktorou by sa za nejakú finančnu odmenu dalo dohodnút že vypomože...

mima1608
4. jan 2024

@zmrzlinka2021 no ani otcovia to nemajú také jednoduché vždy. Napríklad môj by si pracovný čas prispôsobiť nevedel. Pracuje v teréne a veľa cestuje, keď majú ísť napríklad 300km niekam, tak musia vyraziť aj o 3-4 ráno a, samozrejme, sa aj neskôr vrátia. Ja by som mala teda rovnaký problém ako autorka po RD... (ale ja to teda idem riešiť už teraz kurzom a následne prácou z domu) 🤷

bublinka1426
4. jan 2024

manzel?

lenkakravcova
4. jan 2024

Preto sa o deti starajú dvaja rodičia spoločne.
Buď sa dohodnete, že manžel vyberá/odnáša dieťa alebo si musíš nájsť úväzok kde máš stratený úväzok alebo ostaneš doma. Iné možnosti väčšinou nepripadajú, až na výnimky, do úvahy.

zmrzlinka2021
4. jan 2024

@mima1608
No dobre, pan manzel si nevie prisposobit tak si neprisposoboy. A ty ked si nebudes vediet prisposobit, tak si tiez neprisposobis?
Ak p. manzel nemoze, lebo má taký typ práce, tak očakávam, ze prinesie domov taký peniaz, ze si zaplatím pani na vyzdvihovanie dietata zo skolky.
Dieta ma prave preto 2 rodicov, aby spolupracovali a hladali riesenie a pre mna riesenim nie je "sorry, mne sa neda, rob si co chces"

kitycat
4. jan 2024

Preco to piees sem a nedohodnes sa s muzom a mamou? Ked mas ranne vies vyzdvihnut, vie niekto odviezt? A naopak? 🤷‍♀️

autor
4. jan 2024

Takto.. Moja mama robí od pol2 do noci.. Niekedy až nad ranom chodí domov takže ráno spi do cca 9 (samozrejme, že občas by sa to dalo aby som deti tam o pol6 za niesla a ona ich následné za niesla do škôlky, keďže ona sa nemá ako dostaviť ku nám). A manžel tiež mení prácu zo zdravotných dôvodov, takže ešte nevieme kde bude robiť.. Poslal si veľa CV a ma mat pohovory ale všetko ide o prácu kde homeoffice nehrozí. Cize on bude niekam určite dochádzať na 6 čiže z domu pôjde rovnako chytro a možno skôr ako ja.. A otázne je kde bude robiť a koľko.. Ci 8halebo 12h...keby išlo o 8h tak y stihol deti vybrať... Lenže závisí aj ponúkaný plat, dochádzanie do prace... Ved to všetci poznáte...
V dedine býva 300 ľudí... Ja naozaj nepoznám nikoho kto by mi strážil/zanasal/vyzdvihol deti aj za finančnú odmenu. Bývame dosť od veci nie "v centre" tak to všelijako kalkulujem

vler
4. jan 2024

Nuz toto je bohuzial aj dan za byvanie od ktoreho je vsetko daleko

tatinka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz