Dobrý deň, nevedeli by ste mi poradiť firmy, internetove stránky, kde by sa dala objednať kompenzačná pomôcka hradená cez zdravotnú poisťovňu? Potrebovala by som získať detské choditko, len na internete som nikde nenašla stránku, kde by som našla tento sortiment s tým, že to hradí aspoň značnú časť sumy zdrav. poisťovňa. Za každú informáciu veľmi pekne ďakujem 🙂
my sme dostali radu, že pomôcka ktorú potrebuje naše dieťa môže byť hradená zo zdravotnej poisťovne, ale aj cez ÚPSVaR...
ak by si neuspela v zdr. poisťovni, choď sa opýtať na ÚPSVaR
Dajte si to choditko do googlu normalne do vyhladavaca a vyhodi vam stranky / firmy . Pri tych produktoch maju zvycajne rozpisane co hradi zdravotna alebo aky je doplatok . Ak to tam niektori nemaju tak im zavolajte alebo napiste a popytajte sa ...
Prva zdravotna pomocka musi byt cez poistovnu . Az druha sa da vybavit cez prispevok z upsvar - nosi sa im k tomu aj potvrdenie zo zdravotnej ze oni uz vam tu prvu schvalili . Pomocku vam predpise lekar / rehabilitacne ... vy si najdite tu firmu a odskusajte si ktore vam najlepsie sadne a oni vam daju kod toho choditka a to si date predpisat a v poistovni do dvoch tyzdnov mate schvalene . Uz vam len pride ten poukaz z poustovne a s tym si to pojdete zobrat ...
Ale na to potrebuješ lístok od lekara a na zaklade toho vypíše postovňa svoj poukaz s ktorym ideš do vydajne zdrav.potrieb. Tá uz ma svojich dodavateĺov, oni to vedia pozhaňat. A čo je alebo nie je hradené by mal vedieť tvoj lekar alebo revízny z poistovne