Ahojte dievčatá, chcem sa spýtať, tie co ste žiadali o tehotenský príspevok... Ako dlho vám trvalo kým vašu žiadosť schválili a peniažky vám začali chodiť? Keďže je táto korona situácia sociálne poisťovne toho majú mnoho 🙂
A ešte otázka, uz som v 20 nárok vznika od 13 tt... Vyplatia to naraz za tie mesiace od prihlásenia do dnešného dňa a potom každý mesiac pravidelne suma vypočítaná na mesiac ? Alebo každý mesiac rovnako, iba dlhšie bude chodiť?
Ahoj je to indi vindi.. maju na to 60 dni, niekomu to schvalia za tyzden, inemu za 2, niekomu po mesiaci. Mne prislo vyrozumenie do tyzdna a bola som na socialke osobne. Inej zas do mesiaca lebo to podavala cez net. Ano mali by spätne doplatiť a potom by ti malo chodiť tých par mesiacov normálne do mája
ja som v 18tt. žiadosť som doniesla osobne dňa 29.12, rozhodnutie mi prišlo včera ale peniaze ešte nie...tak asi až o mesiac alebo neviem uvidím budem čakať..
Mne za týždeň vyplatili peniaze spätne a až potom mi prišiel papier to každému inak …musíš len čakať 🙂ale vyplatia ti aj spätne všetko naraz…a potom každý mesiac by ti mali normálne chodit peniažky …
ďakujem pekne dievcata za odpovede, ťakzs je to v pohode že je to už vyše mesiaca 🙂
Ja som podala elektronicky 21.12. A stále nič. V piatok som volala a že nemajú to ešte rozhodnuté. Takze čakať ďalej 😂 a mám skúsiť zavolať po 20.1.
@pipi1416 mne prisli peniaze skôr na účet ako vyjadrenie postou.doplatili príspevok spätne k dňu začatia 13tt.Keď vyjadrenie neprišlo do 2mes.tak som ich kontaktoval a doručili mi ho dodatočne aj s vyjadrením o pnke
@pipi1416 snáď som napisala zrozumiteľne 🙂 Ďakujem za vaše reakcie 🙂