Koľko musím odrobiť medzi PNkami?

buxus24
15. jan 2021

Ahojte
Chcem sa spytat kolko musi byt odrobene medzi PNkami aby ak pojdem znova na PN a nasledne matersku bolo vsetko v poriadku a mala som zaratane vsetko?Aby nebol problem
Snad ma chapete.
Dakujem

lucka_ke
15. jan 2021

aká dlhá je prvá PN?

buxus24
autor
15. jan 2021

@lucka_ke teraz som mala od 19.12 a konci mi 18.1. a dalsia mi zacne bud koncom marca alebo zaciatkom aprila.

buxus24
autor
15. jan 2021

Predtym som mala v roku 2020 februar marec

lucka_ke
15. jan 2021

tak to nebude problém, platená PN môže trvať až rok, kedy nastupuješ na materskú? pracovný pomer trvá?

tini27
15. jan 2021

Mohla by som sa tiez opytat? Ked som bola na pn 6 mesiacov, potom na md, resp.rd, momentalne planujem navrat do prace, no je mozne, ze budem musiet po chvilu opat na pn( mam nabeh na hyperemesis), je to mozne? A ako to ovplyvni matersku? Pracovny pomer mam stale ten isty

buxus24
autor
15. jan 2021

@lucka_ke este nenastupujem som v priprave na IVF. Preto tie trhane pn.pracovny pomer mam na dobu neurcitu

lucka_ke
15. jan 2021

@tini27 neovplyvní, Pn sa nepočíta do priemeru pre výpočet materského

rainee
15. sep 2022

@lucka_ke vedela by si mi prosím poradiť. Ja som bola rok pn s chrbticou, potom chvilu na up a teraz sa plánujem znova zamestnať. Ak som pochopila musím odrobiť 26 týždňov aby som mohla byť pn? Co ak sa mi choroba medzitym zhorší a budem musieť byť znova pn? Alebo môžem ísť na pnku len bude neplatena? Ďakujem.

lucka_ke
16. sep 2022

@rainee 26 týždňov potrebuješ ak chceš mať znova dlhodobú PNku, ale na kratšiu Pn budeš mať nárok aj skôr