Ahojte baby chcem sa opytat ako to je s materskou dovolenkou . Velmi tužime po dietatku ale kedze koncim tento rok vysoku skolu to odkladame ale nie na dlho..preto by som chcela vediet kolko musim min. odrobiť aby som na nu mala narok. Dakujem 🙂
Dakujem fokuska 🙂 a ohladom brigady neviete baby ako to ? napr. od 1.11.2016 pracujem v jednej bankovej spolocnosti ako brigadnik - mam dohodu o brigadnickej praci studenta, potom mi zmluva skoncila a 1.6.2017 som zacala brigadovala v Rakusku ,podavala som aj danove priznanie na SR .Potom som od 15.8.2017 opat nastupila do tej bankovej spolocnosti...to Rakusko sa mi podla mna uz rata (to je 72 dni) ale nie som si ista preto som chcela poradit kto s tym ma skusenost. S tou brigadou neviem ako to je asi sa to nerata, kedze som denny student..co hovorite?
Rakúsko sa neráta neprispievala si do sk sociálneho systému.
Tak ako pise fokuska, odpracuj aspon dva roky nech mas zmluvu na dobu neurcitu (kolei retazovej md ak by sa zadarilo aj druhe), plus vudes mat nejaku prax a kam sa vratit.
@14moni88 Potrebujes mat za posledne dva roky 270 dni nepretrziteho nemocenskeho poistenia a zaroven NP musi byt aktivne (cize byt pri nastupe na MD stale zamestnana, alebo byt v ochrannej lehote).
Ked koncis VS, tam vygooglit zakladne info by nemal byt problem 🙂