poradite mi kolko budem poberat ja a manzel? Tohto roku v july sme sa zosobasili. Mame 2 rocneho syna a 2 dnovu dcerku takze ja som isla z rodicovskej na matersku. Zial manzel prisiel k dnesnemu dnu o pracu. Mal uvedene ze zaraba cca o 46 e viac ako je minimalka. Teraz sa bude musiet evidovat na Upsvar-e. Kolko budeme spolu dostavat ak mame aj narok na prispevok na byvanie? Len mi neposielajte ziadne linky. Dakujem
on by mal dostat ako pise zalka polovicu z platu.ak ma odpracovane 3 zo styroch co ja viem...ty matersku a po skonceny 28tyzdnov rodicovsky co jest po novom 203eur neviem presne +rodinne pridavky co je 23eur na kazde dieta-prispevok na kocik 151eur.tlacivo davaju ked si dojdes zobrat rodny list a po 28dnoch ked sa dieta dozije 689eur.narok na príspevok na byvanie je 90eur,ale vam narok nevznika,prekrocili ste limit..
Ty budeš dostávať MD ... po skončení MD budeš dostávať RD, a mng. ak má odpracované posledné 2 roky z troch rokov tak bude 6 mesiacov poberať podporu v nezamestnanosti čo je 50% z priemernej hrubej mzdy , čiže ak mal hrubú mzdu 380 eur tak cca 190 eur bude dostávať podporu .
Podpora + tvoja materská je viac ako prípadná dávka v hmotnej núdzi, takže na tú vám nárok nevznikne. A ked nie je nárok na dávku v hmotnej núdzi, tak nevznikne ani nárok na príspevok na bývanie .