Ahojte nikde neviem najst ako to je s kocikovym po narodeni druheho dietata..dcera mala v juli 2 roky cize budem prechadzat s RD na MD . Ale co tento rok uvadzali bolo to ze chcu davat tehotensku davku teraz od roka 2021 ..no pocula som aj to ze ak sa bude tehotenska davka vyplacat tak bude zrusene kocikove? Viete o tom niektora ako to bude? Nikde sa totizto toho neviem dopatrat
@sandra151 som si 100percentne ista, ze sa to nemenilo. Iba sa pridala nova davka "tehotenske" od 4 mesiaca tehotenstva poskytovana bude od 4/2021.
@sandra151 precitaj si link, ktory som ti poslala je z juna 2020 vsetko zhrnute, co sa meni a co nie.
@wevusik16 ahoj, všetko sa dočítaš na stránke úradu práce........ príspevok pri narodení dieťaťa sa poskytuje v sume 829,86 Eur ak ide o dieťa narodené z prvého až tretieho pôrodu, ktoré sa dožilo najmenej 28 dní......151,37 Eur ak ide o dieťa narodené zo štvrtého pôrodu a ďalšieho pôrodu alebo ak ide o dieťa z prvého až tretieho pôrodu, ktoré sa nedožilo 28 dní...........Nárok zaniká uplynutím šiestich mesiacov od narodenia dieťaťa.....
tehotenská dávka je už schválená a účinná od 1.4.2021.......
https://www.nrsr.sk/web/Dynamic/DocumentPreview...
Baby chápem tomu správne ze ten novy príspevok pre tehotné ma platiť od 1.4.2021 a majú naň nárok tehotné od 27tt? Teda samozrejme tie co majú nárok boli nemocensky poistené, sú na rodičovskej a pod.
@sandra151 pokiaľ viem chcú / chceli že sa dá vybrať 50% toho príspevku a zvyšok až po narodení a dožitia 28 dní
@090255 áno platí od 1.4.2021 a majú naň nárok od 13tt čiže 27týždňov pred pôrodom.....
@090255 až do dňa pôrodu.......
@mariska1989 nič sa nezmenilo ostáva ako to bolo.........
@juliatriscova .jaj .neviem ako čo nesledujem to vôbec aké bolo to kedysi v telke ..ale ak to neurobili však neva nič nové oni si tam se... do h...
@neexistujuca22 no ak tomu chápem dobre tak v tvojom prípade by som neriešila že si v 13tt teda ja som napr v 12tt ale tak ci tak to ma platiť až od apríla čiže to už budeme viac ako 13tt čiže by sme mali dostať len od týždňa v ktorom práve budeme nie už od 13tt až do pôrodu. Teoreticky napr ja od apríla do júna vtedy mam termín...
@neexistujuca22 no hej ono sa to oplatí keď niekto bude od apríla v 13tt..
@neexistujuca22 kocikovne sa neplati podla odpracovaných dni. Kocikovne sa plati kazdej mamičke, ktora si o to požiada a dieta sa dozije 28 dní a mamička absolvovala gynekologické prehliadky. pri prvom a druhom dietati je to nieco cca 829 Eur pri dalsich sa to znizuje.
@neexistujuca22 nie je to kočikovné ale tehotenská dávka.........spätne ti nebude vyplatená ale od 1.4.2021 až do pôrodu.......čiže apríl, máj a časť júna.......🙂
@wevusik16 kocikovne bude rovnako ako dotetaz cca 800 eur po narodeni a doziti 28dni, poskytnute mamicke, ktora pocas tehotenstva absolvovala gynekologicke prehliadky. Nic sa nerusi. To by bola aka pomoc, keby zrusili kocikovne a poskytli by tehotensky prispevok?