Ahojte,
Chcem sa opýtať od kedy môžem dostavat rodičovský príspevok, lebo materskú dostávam smiešnych 130€ ..
@hettinka Nepíš hlúposti. Pokiaľ má žena nárok na MD a je nižšia ako RP tak od narodenia dieťaťa dopláca UPSVaR sumu do výšky RP. Prednostná dávka je materská - čiže takto sa to robí. A keď jej skončí materská tak požiada o plný rodičovský príspevok.
@bubumichaela
No však ... treba si požiadať na UPSVaR.
@hettinka Riešim tvoju zavádzajúcu a nepravdivú informáciu. To je všetko. Tu nejde len o výšku sumy, ktorú dostane-aj keď ja viem, niektorým je to úplne jedno odkiaľ to dostávajú a niektorí ani nevedia odkiaľ. A nedostane ich spolu - jednu sumu dostane od SP a tú druhú od UPSVaR.
@bubumichaela inak nechápem, že ťa nikto na toto neupozornil ... neviem, či to vedia vyplatiť aj spätne.
@evittam už si si uľavila? pekný večer aj tebe 🙂 Handrkovanie sa a ťahanie za slovíčka sú smiešne ... ale tak, keď ťa to baví...
proste má nárok na tých cca. 190 eur mesačne + prídavky na dieťa, ak jej nevyšlo materské, dostane zvyšok od UPSVaR ... tak OK, pride to z 2 zdrojov, čo može byť mamičke srdečne jedno, hlavne že má tie peniažky, na ktoré má nárok. A pýtala, sa, kedy môže požiadať o RP ,,, takže môže na UPSVaR zájsť hneď... teda nie "môže", ale "mala by".
Nechcem.sa do vas starat ale vyplacaju to aj spatne?
no, už ti zvýšili RP na 203 ... som dávno rodičák nebrala 🙂
@hettinka Ja som si "neuľavila" a ani to nepotrebujem. Čo vyskakuješ? Proste som uviedla na pravú mieru tvoje neúplné informácie - to je všetko. Ak chceš niekomu radiť tak najskôr si niečo o tom naštuduj a podávaj správne informácie.
No a zakladateľka neuvádza či už porodila - len že dostáva biednu MD......Čiže pokiaľ ešte neporodila tak sa jej neoplatí nikam chodiť.
@hettinka A už ako som napísala - áno tým mamičkám to môže byť srdečne jedno a potom tu vznikajú diskusie typu - prečo mi tí a tamtí neposlali to a hento a nakoniec tá mamička príde na to, že vlastne ani nevie čo dostáva a od koho a nadáva na zlom "piesočku". Ale to je zase srdečne jedno mne - ja ak viem tak poradím a snažím sa pomôcť - to je všetko. Ak niečomu nerozumiem tak držím pusu. 😉
@evittam myslím, že som neporadila nič zlé ... v podstate to isté čo aj ty, treba si zájsť na UPSVaR a mamička má nárok na peniažky vo výške aktuálneho RP, teda nemala by dostávať od štátu len 130 eur ... OK, možno som to v prvej odpovedi trošku zle sformulovala, ale podstata zostáva zachovaná.
Naozaj nemá zmysel tu 10x písať niečo, čo je jasné a bolo napísané ... pekný večer
mala si si rovno požiadať na UPSVaR o rodičovský, ak je materské nižšie ako RP, vypláca sa rovno RP