Kedy začnem dostávať rodičovský príspevok?

bubumichaela
12. sep 2016

Ahojte,
Chcem sa opýtať od kedy môžem dostavat rodičovský príspevok, lebo materskú dostávam smiešnych 130€ ..

hettinka
12. sep 2016

mala si si rovno požiadať na UPSVaR o rodičovský, ak je materské nižšie ako RP, vypláca sa rovno RP

evittam
12. sep 2016

@hettinka Nepíš hlúposti. Pokiaľ má žena nárok na MD a je nižšia ako RP tak od narodenia dieťaťa dopláca UPSVaR sumu do výšky RP. Prednostná dávka je materská - čiže takto sa to robí. A keď jej skončí materská tak požiada o plný rodičovský príspevok.
@bubumichaela

hettinka
12. sep 2016

No však ... treba si požiadať na UPSVaR.

evittam
12. sep 2016

@hettinka No ale nie hneď o RP ako ty píšeš a že sa nebude vyplácať MD.

hettinka
12. sep 2016

@evittam a? Co tiesis? Dostane proste spolu peniaze vo výške RP.

evittam
12. sep 2016

@hettinka Riešim tvoju zavádzajúcu a nepravdivú informáciu. To je všetko. Tu nejde len o výšku sumy, ktorú dostane-aj keď ja viem, niektorým je to úplne jedno odkiaľ to dostávajú a niektorí ani nevedia odkiaľ. A nedostane ich spolu - jednu sumu dostane od SP a tú druhú od UPSVaR.

hettinka
12. sep 2016

@bubumichaela inak nechápem, že ťa nikto na toto neupozornil ... neviem, či to vedia vyplatiť aj spätne.

hettinka
12. sep 2016

@evittam už si si uľavila? pekný večer aj tebe 🙂 Handrkovanie sa a ťahanie za slovíčka sú smiešne ... ale tak, keď ťa to baví...
proste má nárok na tých cca. 190 eur mesačne + prídavky na dieťa, ak jej nevyšlo materské, dostane zvyšok od UPSVaR ... tak OK, pride to z 2 zdrojov, čo može byť mamičke srdečne jedno, hlavne že má tie peniažky, na ktoré má nárok. A pýtala, sa, kedy môže požiadať o RP ,,, takže môže na UPSVaR zájsť hneď... teda nie "môže", ale "mala by".

petrag25
12. sep 2016

Nechcem.sa do vas starat ale vyplacaju to aj spatne?

hettinka
12. sep 2016

no, už ti zvýšili RP na 203 ... som dávno rodičák nebrala 🙂

evittam
12. sep 2016

@hettinka Ja som si "neuľavila" a ani to nepotrebujem. Čo vyskakuješ? Proste som uviedla na pravú mieru tvoje neúplné informácie - to je všetko. Ak chceš niekomu radiť tak najskôr si niečo o tom naštuduj a podávaj správne informácie.
No a zakladateľka neuvádza či už porodila - len že dostáva biednu MD......Čiže pokiaľ ešte neporodila tak sa jej neoplatí nikam chodiť.

hettinka
12. sep 2016

@evittam však OK, kluuud

evittam
12. sep 2016

@hettinka Ja som úplne kľudná..... 😀 😀 😀

evittam
12. sep 2016

@hettinka A už ako som napísala - áno tým mamičkám to môže byť srdečne jedno a potom tu vznikajú diskusie typu - prečo mi tí a tamtí neposlali to a hento a nakoniec tá mamička príde na to, že vlastne ani nevie čo dostáva a od koho a nadáva na zlom "piesočku". Ale to je zase srdečne jedno mne - ja ak viem tak poradím a snažím sa pomôcť - to je všetko. Ak niečomu nerozumiem tak držím pusu. 😉

hettinka
12. sep 2016

@evittam myslím, že som neporadila nič zlé ... v podstate to isté čo aj ty, treba si zájsť na UPSVaR a mamička má nárok na peniažky vo výške aktuálneho RP, teda nemala by dostávať od štátu len 130 eur ... OK, možno som to v prvej odpovedi trošku zle sformulovala, ale podstata zostáva zachovaná.

Naozaj nemá zmysel tu 10x písať niečo, čo je jasné a bolo napísané ... pekný večer

candii
13. sep 2016

@hettinka suhlasim s @evittam, ze informacia bola zavadzajuca.. lebo si pisala ze nemala a o MD ziadat, ked nevies odpedat presne tak neodpovedaj pretoze tym mozes viac uskodit ako pomoct, tak sa tu zbytocne o svojej pravde, ktoru nemas hadas.