Ak napr nastupujem na matersku k polovičke septembra a zamestnávateľ mi začiatkom mesiaca pošle potrebný papier do poisťovne, kedy mi pride prvá materská? Nasledujúci mesiac?
Lebo kamarátka je na materskej od júna a ze este nedostala nic.
Ze jej povedali ze lehota na vyjadrenie k výške MD je 60 dni.
Ale mna to zaujíma aj kvôli sebe, keďže ostat mesiac dva bez príjmu by mi veľmi skomplikovalo život napriek tomu ze to asi spätne doplatia.
V októbri dostaneš mzdu za september
socialka ma pravdu. Skutocne maju na vydanie rozhodnutia 60 dni. Takze zalezi od spracovania podkladov
Ale co sa plasis, ved este dostaneš mzdu, okrem toho, ved minimálne pól roka vieš, ze si tehotná, tak keby si si len odkladala 50e mesačne, tak to nejak vykryjes
@mishaella Zamestnávateľ posiela len potvrdenú žiadosť o materské. Sociálna poisťovna sa pri výpočte riadi vlastnými údajmi, koľko bolo za zamestnankyňu odvádzané.
@majusqa77 inak toto je zaujímavé, som myslela, že ani pred nástupom to velmi nechcú (3týž. pred je dosť) napr. z dôvodu, že by niekto mohol porodiť ešte pred nástupom na md, tj. by sa zmenil aj nástup na md. A neviem, či aj niekto tu o tom nepísal, že mal taký prípad. NO asi bežne to nevadí, len ozaj výnimočne by museli zmeniť.
A prečo kamoska nezavolá do poisťovne?