Kedy začať vybavovať predĺžený rodičovský príspevok ?

1veronikaveronika1
26. nov 2019

Dobrý deň kedy ste začali vybavovať predĺženie rodičovskej dovolenky platenej

janickadr
26. nov 2019

Mne to cele trvalo takmer 7 mesiacov, najskor neschvalili, potom po odvolani uz ano...

1veronikaveronika1
autor
27. nov 2019

@janickadr takže ak by mi neschválili hneď je dobre sa odvolať chodíme od narodenia na hematologiu a ma selest tak chcem skúsiť platené keď nie ostanem aj na neplatenej

janickadr
27. nov 2019

@1veronikaveronika1 Ano, odvolat sa treba, je na to urcita lehota. uz si nepamatam, aka. No na selest sa predlzena RD nedava, u deti je to zvycajne funkcna zalezitost, pokial dieta nema aj nejaku srdcovu chybu... To skor daju predlzenu RD na hematologicku dg, obzvlast ak by islo o vaznejsiu poruchu v bielych krvinkach...

veronikaszabova
27. nov 2019

@janickadr v minulej diskusii pisala, ze chodia na hematologiu len na kontrole, ani ziadne lieky neberie.
Tym padom plateny RP nedostane.

janickadr
27. nov 2019

@veronikaszabova Velmi pravdepodobne nie. Selest v detstve ma mozno polovica deti a vaznejsie stavy na hematologii sa liekmi liecia, i ked pri leukopenii, t.j.nizkom pocte bielych krviniek, zvycajne specialna liecba neexistuje, ale davaju sa vitaminy, ktore tvorbu bielych krviniek aspon trosku stimuluju. Kazdopadne, ak je problemom "obycajna" anemia ci nieco take, pokial sa nejedna o vaznejsi vrodeny typ choroby a pod., velmi pravdepodobne narok na predlzeny RD nevznikne...