Ahojte, viem že asi blbá otázka 🙈 Mám ešte čas to riešiť keďže termín pôrodu mám zatiaľ až 28.8.,len ma to zaujíma kedy sa dá začať riešiť materská a veci ohľadom toho. Ide mi o to, že momentálne som PN, pred materskou si chcem vyčerpať dovolenku, tak by som potrebovala vedieť čím skôr kedy nastúpim na materskú, aby som mohla v robote nahlásiť dovolenku a ukončiť PN. Viem, že mám na to čas, len bohužiaľ mám takého zamestnávateľa, teda skôr personálne, že najradšej by to už vedeli hneď v deň kedy som im oznámila, že som tehotná. Myslím, ako ich poznám, že budú robiť okolo toho problémy preto by som to radšej vedela dopredu, aby som situáciu keď začnú robiť problém mohla riešiť v predstihu a nie na poslednú chvíľu. Takže moja otázka je, kedy môžem začať riešiť termín nástupu na materskú?
Ďakujem za rady 🙂
@kittyna5 Ved to si vies velmi lahko vypocitat 🙂 Na matersku sa nastupuje 6-8 tyzdnov pred vypocitanym dnom porodu. Standardne to byva tych 6 tyzdnov, pokial nemas nejake problemy, alebo necakas napr. dvojicky a lekar odporuci nastupit skor.
Takze si odpocitaj od 28.8. 6 tyzdnov a to je tvoj predpokladany nastup na MD. Vies kolko mas dovolenky, tak si vies vypocitat kedy ju vycerpat 🙂
Mne napr. Keď vypisoval tehotenskú knižku tak napisal aj nastup na matersku (termin mam 23.8.)
6 týždňov pred termínom pôrodu s potvrdením od lekára