Ahojte, chcela by som sa opýtať kedy vám približne prišlo pôrodné, mala bude mať zajtra 2 mesiace a ešte mi neprišlo, pani na matrike povedala že do 60 dni by malo prísť
Podala si o príspevok pri narodení dieťaťa? To sa ešte podáva keď má dieťatko odžité 28 dní. Skúste si zavolať na Úrad práce isto vám dajú info čo a ako
@juliastrakovave uz sa nic nepodava. Pride to automaticky
@veronikaszabova aha tak to som nevedela to sa ospravedlňujem
Ani mne neprislo, musíš volať na tel čísla na úrade prace .. kde je problém
Možno nabehne okolo 15-16 keď chodí materská rodicak príspevky
Uzavierku maju 1x v mesiaci.vacsinou 10 den.peniaze zvyknu nabehnut okolo 15teho ako kedy.keby nieco chybalo.kontaktovali by vas.
Mne po mesiaci. Ale chodi to okolo 15teho, tak mozno buduci tyzden cakaj.
Otcovske chodi zo socialnej poistovne.tam neviem ako su vyplatne terminy.
@anonym otcovske tiez prislo pomerne rychlo, to ide zo SP, cast za november dosla tiez tusim hned v decembri, tiez okolo 15teho.
Ale teda tam zalezi, kedy to tvoj manzel poslal.
Teraz sa to robí automaticky ale my sme si to urýchlili pani z úradu nám poslala papiere na email som si ich potom vytlačila. Jeden potvrdenie od gynekológa druhý od pediatra dajte si to osobne potvrdiť a zaneste na úrad a mate príspevok hneď na ďalší mesiac. Ja som rodila 24 januára a v stredu túto som tam zaniesla papiere keďže som to stihla tento týždeň vraj budem mat teraz príspevok. Z úradu pani mi to tak poradila urýchliť.
Príspevok na dieťa