Kedy treba ist na socialku odniest papier o materskej ... treba to odniest este pred nástupom na matersku ci staci az po nastupe. Dakujem za odpovede.
no len ja si to budem asi riesit sama... aspon tak mi to povedal
@pittka Ak ti lekár vypíše tlačivo "Žiadosť o materské", tak ho musíš (ak si zamestnaná) zaniesť najprv k zamestnávateľovi, aby ho potvrdil a ty na zadnú stranu si musíš vyplniť akou formou chceš zasielať materské (účet, resp. adresa) + podpis. Potom to treba doručiť na pobočku SP. Materské sa vypláca mesiac pozadu (za február v marci).
a ak nie si zamestnaná,tak si ho vypíšeš sama,vypíšeš spôsob úhrady , podpíšeš sa a papier zanesieš na podateľňu do Sociálnej poisťovne. Potom si počkáš na rozhodnutie o priznaní/nepriznaní materskej dávky.Ak ti materská dávka nevyjde,tak rozhodnutie si odložíš,potom po pôrode bábätka,s týmto rozhodnutím a rodným listom,pôjdeš na UPSVaR podľa miesta trvalého bydliska,žiadať o rodičovský príspevok 😉
takze to staci poslat na socialku aj posotu? a do kolkych dni? ja nastupujem na matersku dnes...mam nariadeny kludovy rezim a nechce sa mi kvoli tomu cestovat...
ja nastupujem na matersku 4 februara. tak potrebujem vediet ci to tlacivo tam musim odniest pred nástupom ci staci az potom ked uz budem na materskej. Je tam totiz kolonka ze zamestnanec pracoval naposledy... no a tam musim dat ze 3. februara ale to este nebolo... tak neviem ze co mam robit.
Ahojte nastupujem na matersku 5.4 a som na urade prace kam mam najskor zobrat papier od gynekologa na matersku dakujem
a do kolkych dni mam zobrat na socialku papier nakolko som teraz v nitre a chodim po dr takze to nestihnem az v pondelok nebude to neskoro dakujem za odpoved
Dobry vecer prajem chcela by som sa spytat ohladom nastupu na matersku...30.6.2017 nastupujem na matersku lenze ekonomka je na dovolenke do 7-meho tak bude stacit ked to posle toho 7-meho pripadne 8-meho???Dakujem za odpovede 😀
Ak si človek požiada o materske, tak len naraz pridu peniaze na učet alebo aj pošlu nejaký papier o tom? Aku maju lehotu? Lebo 1.1. nastup na matersku v ochrannej lehote. 2.1. odnesne papiere a ešte nič - ani schvalenie - list a ani peniaze na učte....
@najjulinka Na rozhodnutie maju 60dni, ak je všetko v poriadku tak prídu peniaze aj skor ako rozhodnutie. Nástup na MD pises 1.1.tak aké peniaze si cakala v januári?! MD sa vypláca pozadu cize za január dostanes vo februári, okolo 15.v mesiaci.
@evittam diky... needela som kedy je vyplatny termin..ale hlavne mi ide o ich schvalenie, o ten list... lebo trošku špeci pripad to je a dosť tak blbo mame prilohy popisane.. akože či to pochopia.... tak trošku stres... :-/ 😀
@najjulinka Na to prídeš cca do konca budúceho týždňa ci to pochopili. A neviem ake prilohy riesis.
@evittam ale zachranovali sme jedno dieta pred decakom.... takže odovzdavaci protokol a rozsudok, ktorý dodnes nie je pravoplatny, ale dieťa mame a tak dalej.... :-/
Ahoj, ak si bola zamestnaná, alebo na živnosť, tak sa táto zmena, že ideš na materskú musí urobiť v elektronickom systéme- robí to firemná účtovníćka, do 8 dní od začatia materskej,takže by bolo dobré, keby si to zamestnávatelovi zaniesla čo najskor nech to potvrdia a prípadne zanesú...
ahojte...az dnes 24.6. mi sestricka na kontrole vypisala z ziadost o materske...s tym ze termin porodu mam 30.7. a nastup na matersku mi napisala 18.6....ja som zamestnanec a dnes to budem posielat prvou triedou k zamestnavatelovi aby to tam mal co najskor...moze byt problem s vyplacanim materskej ked uz vlastne som 6 dni na materskej a papiere nemam odoslane?? dakujem za odpoved
@pittka ja som to dala zamestnavatelovi a ten to poriesil,....