Ahojte
Kedy sa vypláca tehotenský prispevok?
Žiadosť som osobne odniesla na sociálnu poisťovňu 5.4.2022 ale zatiaľ som žiadne rozhodnutie nedostala.
Nárok mám už od polky marca .
najskor mi prisli peniaze az potom rozhodnutie 😬 a tak isto s materskou
Majú na to 60 dní, ja som odniesla žiadosť 24.2. a ešte nič nemám 🙂
@simoncelka2022 no to by si chcela veľa aby sa ti za 15 dni niekto vyjadril 😀 najskôr očakávaj peniaze budúci mesiac.. Mne inak tiež skôr prišli peniaze ako rozhodnutie
Ja som podavala ziadost 6.4 a 12.4 poslali postou rozhodnutie, sama som z toho bola prekvapena 😀 ale nie je pisane kedy poslu. Asi standardne okolo 15. dna v mesiaci
@travelllerka no to by som už asi volala či sa to nestratilo niekde 😨
Dnes mi po 2m prišlo domov poštou rozhodnutie o tehotenskom a aj sa mi rovno pripísali peniaze na účet
@travelllerka ja som na tom tak isto. 28.2 a nemám ani peniaze ani rozhodnutie
@kikiballa zrejme si dávajú riadne načas niektorí. Hádam už čoskoro príde aj Tebe
@travelllerka to dúfam. 3x som bola na pobočke 🤦 a vyplatili ti všetko naraz?
@kikiballa prepočítala som to a vychadza to presne, poslali všetko až do 31.3.
@travelllerka super. Tak už iba musím veriť,že to všetko príde 😁
@kikiballa vieš čo, ja som bola taká lenivá ísť na pobočku sa na to pýtať, že som im rovno verila a čakala 🙂 ale ako pozerám na papier, ja som to podávala na pobočke v Ba, ale môj zamestnávateľ spadá pod Prievidzu a rozhodnutie mi prišlo z PD, takže možno aj to zdržalo proces.
@travelllerka u nás v Košiciach im to trvá mega dlho. A to naša firma je asi kilometer od pobočky 🤔🤦 nevadí, tak príde všetko naraz no. Aspoň som to nestihla zatiaľ všetko minút 😁
@kikiballa no mne prišla celkom pekná suma, lebo ja som mala nárok na tehotenske už od 24.11., len som si podávala ziadost až na konci februára, takže o to viac potešilo 🙂
@travelllerka super. Tak potom je to ok. Pekný den
@simoncelka2022 majú myslím 60 dní na spracovanie/vyrozumenie tak to môže chvílku trvať, mne došlo po mesiaci, okolo 13-15tého