Ahojte žienky som na ID teda nebudem mať nárok na materskú moja otázka je že žiadosť o rodičovský príspevok sa podáva kedy ? A príde mi hneď na ten mesiac či na to majú nejaké dní ? Ďakujem za odpoveď 🙂
Podava sa az ked sa babo narodi a vyplaca sa mesiac pozadu.priklad.babo sa narodi 4.5 podas ziadost po 4.5 a vyplatene v junovom termine
@moni106 a môže ísť aj vybavovat otec dieťaťa ? 🙂
Ziadost musi byt Vami podpisana
Po spravnosti podava ziadost ten na koho je napisana. Takze nie.ale mozte poslat aj postou a nemusite nikde ist
@moni106 čiže si ísť po to tlačivo na urad práce a potom poslať poštou vypísané ? 🙂 Nebude im tam niečo chýbať ? Vždy keď vybavujem takéto veci cez poštu majú problém :D
Nebude nic chybat lebo .len vypises ziadost a prilozis kopiu rodneho listu.nic viac netreba🙂
môžeš poslať aj cez slovensko.sk ak máš OP s čipom
ziadost o RP sa da podat aj mailom, posli mail na prislusnu pani, ktora ta ma na starosti - poslat treba ziadost + kopiu rodneho listu
Zrovna som riesila. Stiahla som z netu tlacivo, vypisala a poslala spolu s kopiou RL a este jednym tlacivom co sa volalo tusim Poucenie pre obcana ziadajuceho soc.davky mailom. Vyplatili aj spatne.
Ziadost na RP sa podava az po narodení dietata. Maju tiez na to niejaku lehotu. Vsetko vam spatne vyplatia.