ahojte. Prvý krát dostávam rodicak a pýtam sa kedy ho posielajú. Lebo mi stále nenabehol. Ďakujem
Žiadosť som si podávala 25.1.a furt nič
@marienka2424 na každú novú žiadosť je 30 dňová lehota na spravovanie. Musíš len čakať. Ak neprišli teraz budúci mesiac určite prídu. 😊
Dnes bol termin. Peniazky by mali byt na ucte. Ak bola ziadost v poriadku aj s potvrdenim zo soc.poistovne, malo by to byt.
@marienka2424 Ak si mala vsetky doklady v poriadku tak ti mal nabehnúť dnes max.zajtra.
Dievčatá vôbec nemusel nabehnúť dnes a ani by som nedufala že dnes nabehne keďže žiadosť bola podaná 25.1.. Robím v tejto oblasti a viem že s týmito vecami si dávajú načas keďže majú 30 dňovú lehotu. Samozrejme ide aj o to aký je pracovník a koľko má takých a ostatných žiadosti na stole.
No aj ja pracujem s tymito vecami a dnes bol vyplatny termin na celom SK. A ak je ziadost v poriadku a bez nedostatkov a dorucena do konca mesiaca mala byt vyplatena. Najlepsie je zavolat si na upsvar "svojej" referentke a ta poskytne info, ci je vsetko v poriadku.
@mawiya áno bol výplatný termín, hlavne pre bežiace príspevky. Ak ide o novú žiadosť je tam stále ta lehota. Zbytočne by som volala na úrad. Ak neprídu teraz budúci mesiac na 100% 😊
@piskuroval No ak nieco chyba v dokladoch tak ani na budúci mesiac to nebude na 100% a pochybujem,ze nejaka tetuska si dá tu namahu a bude volat a ziadat, cest vynimkam. Tak si radšej zavolam. A btw.nie je lehota nahodou 60dni...🤔
@piskuroval ono je to tak ze vsetky ziadosti prijate do konca mesiaca musia byt vyplatene v nasledujucom. Tam nebezi 30 dnova lehota v zmysle, ze vybavena do 30 dni. Ak bola prijata v januari dostala ju pracovnicka na starost a spracovala. Samozrejme musi to byt v poriadku a samozrejme musi tam byt narok na davku za januar. Nikto si nevezme na zodpovednost nevyplatit davku ak bola podana v minulom mesiaci. Horsie je ak nieco chybalo, vtedy ma upsvar pravo nevyplatit. Bohuzial nie vsetci zamestnanci zavolaju klientovi aby dolozili potrebne prilohy, nakolko to ani nie je ich povinnost. 😞 nastastie vacsina zavola a peniazky sa vyplatia. Preto ja by som radsej zavolala a dala si aj vysvetlit dovod nevyplatenia.
Mne ťa pracovníčka povedala ze 15.2 mi príde. Počkám max do 13.00 a zavolám tam. Ďakujem zatiaľ. Inak keď mi príde až budúci mesiac tak tento zrejme budem jest rožky s paštékou.
Ak si stihla odovvzdat papiere do uzavierky, tak by ti nabehli teraz niekedy. Ak sa to nestihlo tak buduci mesiac.