Kedy posielajú rodičák?

marienka2424
15. feb 2018

ahojte. Prvý krát dostávam rodicak a pýtam sa kedy ho posielajú. Lebo mi stále nenabehol. Ďakujem

beky1813
15. feb 2018

Ak si stihla odovvzdat papiere do uzavierky, tak by ti nabehli teraz niekedy. Ak sa to nestihlo tak buduci mesiac.

marienka2424
autor
15. feb 2018

Žiadosť som si podávala 25.1.a furt nič

piskuroval
15. feb 2018

@marienka2424 na každú novú žiadosť je 30 dňová lehota na spravovanie. Musíš len čakať. Ak neprišli teraz budúci mesiac určite prídu. 😊

mawiya
15. feb 2018

Dnes bol termin. Peniazky by mali byt na ucte. Ak bola ziadost v poriadku aj s potvrdenim zo soc.poistovne, malo by to byt.

evittam
15. feb 2018

@marienka2424 Ak si mala vsetky doklady v poriadku tak ti mal nabehnúť dnes max.zajtra.

piskuroval
15. feb 2018

Dievčatá vôbec nemusel nabehnúť dnes a ani by som nedufala že dnes nabehne keďže žiadosť bola podaná 25.1.. Robím v tejto oblasti a viem že s týmito vecami si dávajú načas keďže majú 30 dňovú lehotu. Samozrejme ide aj o to aký je pracovník a koľko má takých a ostatných žiadosti na stole.

mawiya
15. feb 2018

No aj ja pracujem s tymito vecami a dnes bol vyplatny termin na celom SK. A ak je ziadost v poriadku a bez nedostatkov a dorucena do konca mesiaca mala byt vyplatena. Najlepsie je zavolat si na upsvar "svojej" referentke a ta poskytne info, ci je vsetko v poriadku.

piskuroval
15. feb 2018

@mawiya áno bol výplatný termín, hlavne pre bežiace príspevky. Ak ide o novú žiadosť je tam stále ta lehota. Zbytočne by som volala na úrad. Ak neprídu teraz budúci mesiac na 100% 😊

evittam
15. feb 2018

@piskuroval No ak nieco chyba v dokladoch tak ani na budúci mesiac to nebude na 100% a pochybujem,ze nejaka tetuska si dá tu namahu a bude volat a ziadat, cest vynimkam. Tak si radšej zavolam. A btw.nie je lehota nahodou 60dni...🤔

mawiya
15. feb 2018

@piskuroval ono je to tak ze vsetky ziadosti prijate do konca mesiaca musia byt vyplatene v nasledujucom. Tam nebezi 30 dnova lehota v zmysle, ze vybavena do 30 dni. Ak bola prijata v januari dostala ju pracovnicka na starost a spracovala. Samozrejme musi to byt v poriadku a samozrejme musi tam byt narok na davku za januar. Nikto si nevezme na zodpovednost nevyplatit davku ak bola podana v minulom mesiaci. Horsie je ak nieco chybalo, vtedy ma upsvar pravo nevyplatit. Bohuzial nie vsetci zamestnanci zavolaju klientovi aby dolozili potrebne prilohy, nakolko to ani nie je ich povinnost. 😞 nastastie vacsina zavola a peniazky sa vyplatia. Preto ja by som radsej zavolala a dala si aj vysvetlit dovod nevyplatenia.

marienka2424
autor
16. feb 2018

Mne ťa pracovníčka povedala ze 15.2 mi príde. Počkám max do 13.00 a zavolám tam. Ďakujem zatiaľ. Inak keď mi príde až budúci mesiac tak tento zrejme budem jest rožky s paštékou.