Ahoj, chcela by som sa spytat, v novembri bude mat syn 3 roky, ale teraz v maji sa nam narodilo druhe dieta. treba si podat ziadost pre druheho uz teraz? alebo az v novembri, lebo na upsvr.sk som nasla toto:
Nárok na rodičovský príspevok nevzniká, ak oprávnená osoba je rodič ďalšieho dieťaťa:
na zabezpečenie riadnej starostlivosti o toto ( zverené) dieťa sa poskytuje rodičovský príspevok.
Tak teraz tomu nerozumiem... dakujem za rady 🙂
@smejkachichi no až máš nárok na materské tak si riešiť najskôr to a deň po ukončení md choď na socialku zobrať potvrdenie o ukončení MD a s tým.na úrad práce tam.ti dajú kopec papierov tie treba vypísať doložiť RL dieťaťa a originál k nahliadnutiu a je to . Pokiaľ si len na rodičovskom tak rovno na úrad práce aj s RL dieťaťa.
@smejkachichi vždy poberas na mladšie dieťa..
Dobre ďakujem vám, na materskú som nemala nárok takze hned idem z rodičovského na rodičovský ☺
Aj tak treba potvrdenie o Tom že nemáte nárok na materskú od soc poisťovní a treba si vypýtať tlačivo žiadosť o ďalšie narodené dieťa oni vám vysvetlia čo a ako keďže vás starší ešte nemá tri roky tak je na to tlačivo ine
ako kde. niekde chcu aby sa prepisal hned po narodeni na mensie dieta, niekde az ked starsie dovrsi 3 roky. pojdes vybavovat pridavky, tak sa spytaj