Kedy po porode nabieha kocikove? Ja som rodila 26 juna a peniaze mi stale nenabehli na urade mi povedali ze uz sa o to neziada ale mali by to posielat automaticky zatial vsak ale nic neprislo, po akej dobe by to malo nabiehat?
@panelacikova
to je asi ten prispevok pri narodeni dietata
po starom to bolo tak, ze po 28dnoch od narodenia dietata bolo treba dat tlacivo opeciatkovat u pediatra, aj u gynekologa ......a potom sa to malo dorucit na UPSVaR .....a oni to potom vyplatili
okolo 800eur to bolo
pockala by som do 15.augusta, ci to nepride, potom si zavolat na UPSVaR preco neposlali
@marci77 Ano ten prispevok myslim v porodnici nam povedali ze mame ist na urad si o to poziadat na urade nam zas povedali ze sa uz o to neziada tak zato ma to zmiatlo ze ci teda mam o to ziadat ci nie ked este od vtedy nic neprislo tak hadam to nabehne spolu s materskou uvidime
@anitka100
tu je to celkom dobre vysvetlene
https://tehotenstvo.rodinka.sk/prirucka-pre-rod...
Ak sa dieťa narodí po 1. apríli 2022, oprávnená osoba si uplatní nárok na príspevok automaticky cez informačný systém bez nutnosti podávať akúkoľvek žiadosť, či už v listinnej alebo elektronickej forme a takisto nemusí dokladať ďalšie potvrdenia - od gynekológa, pediatra, či vyhlásenie o bydlisku.
Údaje potrebné pre príspevok pri narodení dieťaťa zapíše ošetrujúci lekár pri prepustení matky po pôrode v lekárskej prepúšťacej správe prostredníctvom funkcionality evysetrenie v ezdraví NCZI.
Rovnaké údaje bude mať možnosť zapísať prostredníctvom ezdravia do záznamu z odborného vyšetrenia aj lekár gynekologicko-pôrodníckej ambulancie a pediater.
Lekárom zapísané údaje v systéme ezdravie si príslušný úrad práce overí a potvrdí splnenie podmienok nároku pre príspevok pri narodení dieťaťa.
Akurát dnes mi volali z uradu, nakolko som im pisala email, ze kedy mozem ocakavat nabehnutie penazi na ucet. Vraveli mi ze maximalne 60dni, ale ze to neznamena ze to nemoze prist skor. 60dni je maximum. Vraj im tam nabiehaju veci do systemu a ked je vsetko OK, tak poslu, ked nie tak kontaktuju aby sa tam tie papiere a udaje doplnili.
@anitka100 a to je čo za novinka, kočíkové?