Ahojte, momentálne som na RD,ktorá mi končí 1.3.2018. pred tým som pracovala v banke. Ale celé predchádzajúce som bola PN. Ostala mi aj dovolenka. V našej práci určite budú začiatkom roka volať ohľadom čo a ako. Určite mi neponúknu to isté pracovné miesto. Tehotenstvo mám rizikové. Moja otázka kedy mám oznámiť zamestnávateľovi že som opäť tehotná ? Mám to urobiť skorej ako má oslovia z personálneho ?ako to mám urobiť? Poštou? A potom je aký postup? Kedy mám ísť na PN? Má niekto takúto skúsenosť? Chcela by som si vybrať aj dovolenku čo mi ostala ešte počas PN 9 dní plus čo sa mi nahromadili cez MD a RD. Termín pôrodu 2.8.2018
@1bambinko1 ďakujem za odpoveď, asi ma neodvolajú lebo som už vyše troch rokov doma, pracovala som s klientmi, a musela by som prejsť znovu školeniami. ale určite im to asi oznámim tento mesiac lebo viem že vždy dostávajú na personálnom začiatkom roka zoznam žien ktorým konci RD. A keďže mne konci 1.3.ocakavam telefonát.
Tiež ma napadlo, že by bolo asi najlepšie oznámiť to neosobne teda písomnou formou. Vyhneš sa tým možnému konfliktu. A čo sa týka toho, že kedy, tak podľa mňa najlepší čas na to bude tesne pred skončením RD.
To si myslím, že už je neskoro tesne pred skončením rodičáku, teda aspoň z toho etického hľadiska. Keď je mám skončiť v marci tak aspoň v januári by som to oznámila nech vedia.
Ahoj, pozri si viac info vo viki https://www.modrykonik.sk/oznamenie-tehotenstva...
@fednaja tiež si myslím že neskoro tesne pred 1.3. 2018 (to mi končí RD) tiež mi ide o tú ochrannú lehotu. Lebo teraz má nemôžu vyhodiť, ak by chceli (čo by asi a neurobili) ale asi by mi mohli ponúknuť iné pracovné a miesto mimo bydliska a ďaleko a a tak by ma a mohli donútiť dať výpoveď. Bežná prax v banke. A teraz k neviem či ísť na PN alebo vybrať dovolenku ? Určite by som si chcela aj vyčerpať dovolenku.
Tak oznamuj to isto písomne, najlepšie poštou doporučene aby si mala dôkazo o tom, že si to poslala a neviem spravila by som to asi najskôr. Môžeš sa s nimi dohodnúť, že pôjdeš na dovolenku aby si si ju minula ale iba v tom prípade, že si si istá, že ťa z dovolenky nestiahnu do práce lebo to môžu. Prinajhoršom ak by sa to stalo tak sa môžeš prehodiť na PNku keďže si na rizikovom..