Ahojte prišiel mi papier zo sociálnej poisťovne že mám nárok na tehotenské, moja otázka na vás znie kedy mi ho vyplatia? Papier odosielali 26.7.2021, čiže tento mesiac? Alebo až budúci september? Ďakujem vám
@kvetinka1797 nárok mam od 23.6.2021, a rozhodnutie poslali 26.7.2021
tak ti to vyplatia od 23.6. 🙂 to uz mali poslat v juli 😃 mozno ti to poslu naraz uz aj za jul, teraz v auguste.. no ja by som tam asi zavolala radsej
@kvetinka1797 rozhodnutie jej posielali na konci júla, tak mi prosím vysvetlí,ako jej tie peniaze mali poslať už v júli...
Dala si si vyplácať na účet či na adresu? Keď ti prišlo rozhodnutie,mali by ti tento mesiac vyplatiť od toho júna. Ešte je koncom mesiaca jeden výplatny termín
@lilinka88 ahoj Lili, dala som si na adresu vyplácať, nakoľko nemám účet.
Mint týždeň bol výplatny termín,kedy ti pravdepodobne išli peniaze, u tych na adresu trvá dlhšie, kým cez poštu prídu
@lilinka88 okí ďakujem skúsim v pondelok ísť na poštu 🙏
@lilinka88 mne a vela dalsim prisli peniaze skor ako rozhodnutie 😃
To bude ešte skoro, tipujem,že až koncom týždňa
@kvetinka1797 áno, lebo výplatne termíny sú v strede a na konci mesiaca, čiže logicky ak deň pred výplatou urobia rozhodnutie a pustiš peniaze,tak prídu skôr ako rozhodnutie. Ale veta,že jej to mali vyplatiť ešte v júli je dosť od veci, keďže to vôbec nie je ich povinnosť. Na rozhodnutie je 60 dní a ak si podala žiadosť napr na začiatku júla,kľudne jej to mohlo byť vyplatené všetko až v septembri
@lilinka88 ano, vyplatne terminy su dve .. ano, maju na rozhodnutie 60 dni.. ved nic ine som netvrdila, nechapem naco si si dala tu namahu to rozpisat 😁🙈..to je len moja osobna skusenost, podala som ziadost 26.6. a peniaze mi prisli hned 15.7. za tych par junovych dni a rozhodnutie mi prislo az po 20tom niekedy
@kvetinka1797 reagovala som na vetu "to už mali poslať v júli" lebo to tak nie je
@lilinka88 ty si ma prosila nech ti vysvetlim, ako mohli poslat peniaze aj rozhodnutie v jeden mesiac.. mne a vela dalsim to tak prislo, preto som napisala ze to mali uz poslat ,zo skusenosti a ze mozno to poslu naraz aj s dalsim mesiacom neskor, ze nech tam zavola
@kvetinka1797 rozhodnutie jej poslali 26.7.,to už bolo aj po druhej platbe. Jej predpokladam peniaze poslali teraz v auguste, ale keďže si dala vyplácať šekom, prídu jej neskôr ako iným na účet
@lilinka88 a kedy v strede mesiaca posielaju?
na ucet 14.-15.
@kvetinka1797 ďakujem
vyplatia ti ho odkedy mas narok, od 13tt 🙂 ked ti vznikol narok napr. od 20.7. tak ti ho vyplatia tento mesiac za tie dni od 20.7.