Kedy mi príde prvá materská?

riabal
22. nov 2021

Ahojte baby, na materskéj som od 20.10. 2021 a termín pôrodu mám 1.12.2021. Vedeli by ste mi prosím povedať kedy mi príde prvá materská?

domka222
22. nov 2021

Tento mesiac

julie19
22. nov 2021

Ja som nastupovala 21.9.2020 a prva mateřská prisla 15.10.2020 takže hned další mesiac... ale viem ze viacero mamiciek v terminovkach to malo tak ze zamestnavatel nezaniesol este papiere na socialku tak cakali alebo socialka nestihla spracovat... 🤷‍♀️ Potom im prislo na další mesiac vsetko naraz aj spätne ked mali vsetky papierovacky vybavené ... potvrdenie o nároku na materske s vymerom ti už prislo? Ja pracujem v malej firmičke takže uctovnik hned ako som mu doniesla papiere bol zaniest na sociálku a asi za tyzden mi prisiel papier takže to bola ryhlovka, ale ako vravim, vela krát socialke trvalo dlhsie spracovanie papierov alebo zamestnavatel si dával načas🤷‍♀️

riabal
autor
22. nov 2021

@julie19 áno, potvrdenie o výmere materskej mi prišlo 1.11.2021

veronice
22. nov 2021

Za predpokladu ze si zaniesla potrebnu dokumentaciu kam treba resp. odniesla zamestnavatekovi a ten ju nacas poslal kam treba, materska by ti mala nabehnut tento mesiac (prvy vyplatny termin uz bol, takze ak ti neprisla teraz, pockaj na druhy vyplatny termin koncom mesiaca). Ak ti nenabehne ani na druhy vyplatny termin, volaj na socialku, povedia ti, kde nastala chyba - zamestnavatel zabudne poslat papiere, na socialke sa to zapatrosi alebo na teba proste zabudnu (robila som v praci na personalnom, zazili sme vsetky tri pripady...). Akonahle ti pride prva, s dalsimi by uz nemal byt problem 😉

veronice
22. nov 2021

@riabal teraz citam ze vymer ti uz prisiel. To znamena ze na socialke je to uz spracovane takze uz len peniaze musia nabehnut 👍

julie19
22. nov 2021

@riabal no tak ked ti prisiel výmer a peniazky neprisli v prvom vyplatnom termine tak ratam ze pridu koncom mesiaca a ak by náhodou nie, tak už má napadá len zle zadané číslo účtu 🤷‍♀️