Ahojte baby!
Chcem sa opytat ked mam termin 15.3. a nastup na matersku bol 1.2. co je 6tyzdnov pred porodom, kedy mi na ucet pridu peniazky ked som DPO teda dobrovolne poistena osoba? Vraj vsetko ide mesiac pozadu a moju matersku zacnu schvalovat zaciatkom februara.
viete mi s tym niekto prosim poradit? ☹
Peniaze určite dostaneš v marci skôr nie, materská rovnako ako PN sa za mesiac február 2013 vypláca do 16.03.2013 môže byť aj skôr. Mám presne rovnaký nástup na materskú a termín pôrodu 😀 Platí to aj pre DPO.
len škoda že tá materská je čoraz viac zúfalejšia. V Holandsku je materská krásna, dokonca štát platí pestunky, ktore sa chodia postarat a poupratovat mladým mamičkám, hoci je manzel doma.
ahojte baby tak uz vam MD dosla???
Ahoj Silvika! Nastup na matersku sommala 1.2. a 25.3. mi prisla prva materska. Nechapem ako je to mozne ze tebe stale nie... kedy si mala nastup na MD? Tiez si DP?
Matersku z Dnpo mi poslali este pre porodom, do 5 tyzdnov od vystavenia ziadosti...
@milli3377 záleží na tom kedy si odniesla papiere, ak je to ako pri PN, tak ak si ich zaniesla na soc.poisť. do 05.02.myslím, tak by si peniažky mohla dostať už v polke marca.