Kedy mi končí rodičovský príspevok?

bakiska
2. máj 2017

Ahojte, moje dieťa dovŕši 3 roky 9.8.2017, čiže by mal nastúpiť do škôlky 10.8.2017 a tým by mi mala končiť rodičovská dovolenka. Keďže u nás začína škôlka až v septembri, ten čas od dovŕšenia 3 rokov po nástup do škôlky mi vykryje ešte sociálna poisťovňa? Alebo mám nastúpiť do práce 10.8.2017 ?

evittam
2. máj 2017

@bakiska RD ti konci dovrsnim 3rokov dietata. Nikoho nezaujima ci a kedy tvoje dieta ide do skolky. Mozes poziadat o predlzenu RD -platenu al.neplatenu.

bakiska
autor
2. máj 2017

Tak budem si musieť ísť zostit do prace koľko mi ostalo dovolenky, dufam že dosť, lebo neviem kde neham moje dieťa za tie dni

evittam
2. máj 2017

@bakiska A to si stastna osoba,ze uz vies,ze ti vezmu dieta do skolky. Teda štátnej.😉

bakiska
autor
2. máj 2017

Tak myslím že vezmu, boli sme už na zápis, ako nebude taky silný rok že by mi ho nevzali...

evittam
2. máj 2017

@bakiska Hmm,no ako kde. U nás katastrofa.....

bakiska
autor
2. máj 2017

Tak u nas v dedine zatiaľ čo som sa s riaditeľkou rozprávala nebude problém už vedia počet detí ktoré nastúpia do škôlky. Nemal by byť problém že by nezobrali.

bakiska
autor
2. máj 2017

V meste by možno problem bol. Ale na dedinach je to kľudnesie. Lebo vela rodičov si dáva do mesta deti, pritom maju škôlku v dedine podnosom

denisa098
2. máj 2017

Inak,nenastupuje sa do skolky az od septembra??? Ved su prazdniny...... ako moze nastupit v auguste??To si asi zabudla maminka.Ci?

sun123
2. máj 2017

Teda, nevyplaca sa rodicovsky za cely mesiac,v ktorom dieta dovrsi 3 roky? Cize pani by mala za august este dostat, no a v septembri asi uz len neplatena rd al.dovolenka z prace..myslim ,ze by stacil nastup k 1.9./s cerpanim dovolenky/..ale netusim,kolkeho sept.zacina skolka

sun123
2. máj 2017

Jaaj,vlastne asi nie-to by musela tiesit urad prace medzitym..pardon..tak predlzit rodicovsku od 10.8., ale koruny za august dostane podla mna

evittam
3. máj 2017

@sun123 RP za august dostane. No a ak nastupuje spat do prace tak najlepsie do septembra vybrat dovolenku ak ju necerpala al.jej nepreplatili medzi MD a RD.

bakiska
autor
3. máj 2017

Tak trochu som to googlila a az na 1 stránke som sa dočítala že by mi mala sociálna poisťovňa pokryť celý august. To by bolo dobre a nebol by problem s dieťaťom co s nim tie augustové dni. Nástup do skolky by mal byt 4.9.
Takze nástup do prace by som si dala od 1.9.2017 stym že je tam sviatok a víkend takže tiez by som zacinala 4.9... ešte musím vyzistit stav dovolenky v praci aby som si ešte ked tak dočerpala dovolenku. A ešte otazka ak by ste mi mile dámi vedeli poradiť. Za marodku počas tehotenstva by sa takisto mala rátať dovolenka ako keby som bola v praci? Marodila som 165 dni

evittam
3. máj 2017

@bakiska Ano. Ale ak je PN viac nez 100dni tak sa dovolenka kráti.

jasminet
3. máj 2017

@bakiska cim ti pokryje socialna poistovna cely august? nerozumiem ti.... dovolenkou? peniazmi? RD ti konci 9.8. - od 10.8. sa bud vratis do prace pracovat, alebo budes cerpat dovolenku z prace, alebo sa zaregistrujes na urad prace, alebo si vybavis predlzenu RD. peniaze za august (RP) dostanes cely v septembri z UPSVAR, ale ziadne volne dni, lebo nemas kde dat do 4.9. dieta urcite nedostanes

evastefan1986
8. okt 2019

Ahojte mám otazku dcerka sa mi narodila v septembri 2016 dostanem ešte teraz v oktobri rodičovský príspevok?

evittam
8. okt 2019
evastefan1986
8. okt 2019

@evittam dakujem