Ahojte, moje dieťa dovŕši 3 roky 9.8.2017, čiže by mal nastúpiť do škôlky 10.8.2017 a tým by mi mala končiť rodičovská dovolenka. Keďže u nás začína škôlka až v septembri, ten čas od dovŕšenia 3 rokov po nástup do škôlky mi vykryje ešte sociálna poisťovňa? Alebo mám nastúpiť do práce 10.8.2017 ?
Tak budem si musieť ísť zostit do prace koľko mi ostalo dovolenky, dufam že dosť, lebo neviem kde neham moje dieťa za tie dni
Tak myslím že vezmu, boli sme už na zápis, ako nebude taky silný rok že by mi ho nevzali...
Tak u nas v dedine zatiaľ čo som sa s riaditeľkou rozprávala nebude problém už vedia počet detí ktoré nastúpia do škôlky. Nemal by byť problém že by nezobrali.
V meste by možno problem bol. Ale na dedinach je to kľudnesie. Lebo vela rodičov si dáva do mesta deti, pritom maju škôlku v dedine podnosom
Inak,nenastupuje sa do skolky az od septembra??? Ved su prazdniny...... ako moze nastupit v auguste??To si asi zabudla maminka.Ci?
Teda, nevyplaca sa rodicovsky za cely mesiac,v ktorom dieta dovrsi 3 roky? Cize pani by mala za august este dostat, no a v septembri asi uz len neplatena rd al.dovolenka z prace..myslim ,ze by stacil nastup k 1.9./s cerpanim dovolenky/..ale netusim,kolkeho sept.zacina skolka
Jaaj,vlastne asi nie-to by musela tiesit urad prace medzitym..pardon..tak predlzit rodicovsku od 10.8., ale koruny za august dostane podla mna
Tak trochu som to googlila a az na 1 stránke som sa dočítala že by mi mala sociálna poisťovňa pokryť celý august. To by bolo dobre a nebol by problem s dieťaťom co s nim tie augustové dni. Nástup do skolky by mal byt 4.9.
Takze nástup do prace by som si dala od 1.9.2017 stym že je tam sviatok a víkend takže tiez by som zacinala 4.9... ešte musím vyzistit stav dovolenky v praci aby som si ešte ked tak dočerpala dovolenku. A ešte otazka ak by ste mi mile dámi vedeli poradiť. Za marodku počas tehotenstva by sa takisto mala rátať dovolenka ako keby som bola v praci? Marodila som 165 dni
@bakiska cim ti pokryje socialna poistovna cely august? nerozumiem ti.... dovolenkou? peniazmi? RD ti konci 9.8. - od 10.8. sa bud vratis do prace pracovat, alebo budes cerpat dovolenku z prace, alebo sa zaregistrujes na urad prace, alebo si vybavis predlzenu RD. peniaze za august (RP) dostanes cely v septembri z UPSVAR, ale ziadne volne dni, lebo nemas kde dat do 4.9. dieta urcite nedostanes
Ahojte mám otazku dcerka sa mi narodila v septembri 2016 dostanem ešte teraz v oktobri rodičovský príspevok?
@evastefan1986 Áno
@evittam dakujem
@bakiska RD ti konci dovrsnim 3rokov dietata. Nikoho nezaujima ci a kedy tvoje dieta ide do skolky. Mozes poziadat o predlzenu RD -platenu al.neplatenu.