Teraz v marci som rodila,a kamaratky mi tvedia,ze oni dostali zvlast tie prispevky.Hned na druhy mesiac dostali peniaze na kocik akoze,a 2 mesiace po porode tych 700 eur.Lenze ja v aprili som nic nedostala,tak teraz neviem,ako to je.Mohli by ste mi napisat presnu sumu,ze kolko by som mala dostat?Dakujem
neskutočne ma udivujú ženy, ktoré si myslia, že im tie peniaze spadnú len tak z neba ..samé od seba 😀 😀
ahoj, tiez sa priklanam k tej prvej odpovedi.vypises papiere apridu ti peniazky bud si das na ucet alebo na adresu. pekny den🙂
Nikto ti to neposle len tak...Musis o ne poziadat, na urade prace. Konkretne je to prispevok pri narodeni /cca 151 €/ a priplatok k prispevku /cca 680 €/
Najprv ti vyplatia tych 150 a po preukazani, ze sa babatko dozilo 28 dni /potvrdi to pediater+potrebujes aj potvrdenie od gyn., ze si chodila na prehliadky v tehu/ ti vyplatia aj tych 680. Pride ti to priblizne do mesiaca. Ked pojdes prvy krat na ten urad, tak tam by ti to mali povedat a daju ti aj formulare, ktore vypises a ktore ti potvrdia ti lekari.