Ahojte mamicky idem si k vam po radu neviem ako postupovat dalej som studentka a 22.11.ma vypisal gynekolog na matersku kedze ja nemam narok na matersku ale len na rodicovsky prispevok a skolu chcem ukoncit ale neviem ze kedy ju mam ukoncit.Pretoze pokial chodim do skoly tak na mna plati stat peniaze mojim starym rodicom kedze sa o mna staraju ale teraz neviem ked ukoncim skolu toho 22.11.kto za mna bude platit zdravotne to by som sa musela zahlasit na urad ci mam zostat ako studentka az doporodu ..poradte mi prosim ako mam postupovat ...Dakujem dufam ze mi budete rozumiet
Zrejme nie si nemocensky poistena, takze ta gynekolog nema ako vypisat na matersku. Pocas poberania rodicovskeho prispevku bude za teba zdravotne poistenie platit stat. Zrejme to ale treba nahlasit
prečo chceš ukončiť štúdium? nechápem. ja som vyštudovala právo bez prerušenia a na magisterských promóciách som sa fotila s diplomom v jednej ruke a rúčkou môjho takmer 2-ročného synka v ruke druhej. ako študent máš lepšie postavenie aj pred úradmi. skús mi do správy popísať tvoju celkovú situáciu, možno budem vedieť poradiť. 😉
@lalaboo ahoj nechcem to ukoncit ja som to zacala v septembri iba koli tomu aby som sa nemusela trepat na urad prace kedze tam by mi nedali ani euro a takto dostavam od statu peniazky ..termin porodu mam 2.1.2015
@nikoletta1991 nastupila si na VS len kvoli peniazom??
@lalaboo nie nie to neni vysoka iba nadstavbove studium na SOS
@nikoletta1991 preco ukoncit? studovat mozes kludne do porodu....vybav si individualny studijny plan, resp. len prerusenie studia.....potom mozes kludne pokracovat....
individualne studium je asi najidealnejsie, popri MD si skoncis skolu a po materskej budes mat co to v ruke....pises staraju sa o teba stari rodicia, takze uz asi nepracuju....mimi na par h. tyzdenne co budes v skole na skusky ti postrazia, nie?
lebo ked skolu ukoncis, budes musiet zacinat uplne od znova - skusky, cely rok od septembra atd.
ked si na rodicovskej dovolenke poistne za teba plati stat
@lalaboo máš môj obdiv, že si sa dokázala zaradiť po roku do štúdijného tempa, obávam sa, že ja by som to potom nedala. malý bol tiež strašný, plne som dojčila a veľakrát som sa zo skúšky vracala s prsníkmi na prasknutie, čítavala som mu na dobrú noc namiesto rozprávok paragrafy, budieval sa často v noci, no des. Ale zvládla som s Božou pomocou 😀
ja som otehotnela v druhaku na výške.... tretiak som prešla a štátnicovala s ročnou dcérkou.. potom som mala rok prestávku.... a teraz som nastúpila na magisterske štúdium..... je to ťažšie ako keby som pokračovala ale užila som si malú.....a už sa zabuhujem do školy.... držím palce. 🙂
Poberatelkou rodicovskeho sa stanes az od narodenia dietata, ak by si sa za studenta uz nepovazovala, zdravotnu by si si na medziobdobie platila ako samoplatitel.
@krisia
@lalaboo
@luckadominika Baby ste šikovné, že ste to zvládli aj s detičkami. 🙂
@krisia
@janickacrazy
este nevravim hop :D cakaju ma statnice atd... ale urcite som rada, ze som rok ostala doma s malou, teraz uz chodi do jasli, a ja som sa vratila do skoly s radostou, ze konecne zmena :D
a nechces sa uz do skoly vratit? ja som si prerusila na rok... teraz dokoncujem.
dokonci si zimny semester a prerus si studium na rok...pokracovat budes o rok v letnom semestri kde si skoncila 🙂 kedy mas termin porodu?