Kedy je najlepšie manželovi ísť na materskú?

30. mar 2024

Ahojte ja sa chcem opýtať ,mám 1 a pol ročné dieťa a teraz som zistila že som tehotná. Ja momentálne poberám rodičovský príspevok
Kedy je najlepšie manželovi ísť na materskú?
Ja tým pádom už nebudem dostávam rodičak?
V novembri /decembri čakáme druhé dieťa ...

zojanka
30. mar 2024

Ty máš nárok na materské?
Nie, materské a rodičovský sa nedá poberať do jednej rodiny súčasne.

autor
30. mar 2024

@zojanka áno ja mám nárok na mateske

petamich
30. mar 2024

subeh je mozny iba materska a materska - takze ak ty mas narok mozes ist na matersku s mladsim a manzel so starsim

autor
30. mar 2024

@petamich a ak manžel čerpal otcovsku dovolenku (6 týždňov) odráta sa mu to z materskej ? Či ?

plamienka555
30. mar 2024

Treba si to naplánovať tak, aby išiel na materskú s tvojím nástupom na materskú s druhým dieťaťom. Bol by pri tebe doma, keď sa vrátiš z pôrodnice 🙂

bolarazjedna
30. mar 2024

Presne ako pisu baby, naplánovať tak, aby šiel počas tvojej materskej, budete obaja poberať materskú súčasne. Akonáhle on je na MD tak ty máš nárok iba na neplatené RD, čiže zo sa vám neoplatí. Budete prvý polrok doma spolu, aspoň to veľakrát kritické prvé obdobie budete mat oporu jeden v druhom.

dame2
30. mar 2024

Určite tak, aby ste boli naraz na MD 🙂 Ja som tak teraz s manželom, na MD nastúpil cca 2 týždne pred pôrodom druhého bábätka (už mi bolo ťažko sa celé dni starať o staršiu), teraz má bábätko už skoro 3 mesiace a je to skutočne nenahraditeľná pomoc takto v začiatkoch s dvomi malými detičkami, keď môžeme byť doma obaja 🙂