Ahojte chcem sa opýtať , zamestnala som kvoli navyseniu materskej na tych 90 dni . Ale mam to tak ze 1.10.2019 som sa zamestnala . Termin porodu mam 27.2.2020 . Do konca roka 2019 tych 90 dni splnim . Na socialne mi povedali ze sa mam dat na matersku ale 6 tyzdnov pred porodom . Ale ak sa dám na matersku vypísať 6 týždnov pred pôrodom ( 16.1.2020) tak si musim este zaplatit odvody od 1. Januara do toho 16. Januara s ktorymi som uz neratala . Ide o to ze pani na socialke mi povedala nech sa dam vypisat na MD 6 tyzdnov pred porodom. A nechapem preco nie tych 8 tyzdnov ?? Keby sa dam tych 8 tyzdnov , uz nemusim riesit za polku januara odvody (ktore su mega vysoke ).
Je v tom nejaky rozdiel , ist 6 alebo 8 tyzdnov ? Ovplyvni to nejak vysku materskej ?Lebo niekto mi povie ze mam ist kludne 8 a niekto ze 6 (hlavne ma zmiatla ta pani zo socialky ze preco teda 6 povedala) Som zmatena z toho uz . Ďakujeeeem za pomoc .
Ja som to presne takto mala min rok. Od 2.1 som este sla na PN do 16.1 a plynulo som presla na matersku 6 tyzdnov pred terminom.
@blunka Co tu do mna skaces naco som jej napisala OL?
Ty si napisala, ze na 100% a ako sa rehoces a ze datum si mozes vybrat sama.
Ja som ta opravila, ze v pripade OL to MUSI byt 6.
A aj jej som napisala, ze v pripade, ze nastupuje na MD z OL, tak plati 6 tyzdnov.
Napisala som to jasne a zrozumitelne, tak tu na mna nevyskakuj.
Co sa tyka OL , ja plynulo prejdem na matersku . Takze OL tam ja neriesim . Mne slo len o to preco mi vacsina ludi povie ze si to mam dat 6 tyzdnov a nie 8. Ked idem plynulo prejst
A dakujem vam za reakcie 😊
@blunka Ty mna preskakujes? To je super. A za co sa hanbíš keď ma ani neoznacis? 😀😀😀 Mne ru desiatky zien ci muzov vďačí za max.MD ci podporu a to co som napísala plati do bodky. A Mihal? Najskor posral co mohol a teraz zarába na tom ze radi ako obísť to co posral. Nielen jedna mamicka mu tu zaplatila za poradenstvo a keby spravila podla neho a nie podla mna a podľa tych co tu radíme tak ma holu rit a nie max.MD ci podporu.
@lenzas pravdepodobne je ucelovo zamestnana u nejakeho kamarata na 90 dni, aby mala vyssiu matersku. A plati si cele odvody.
@blunka pisala som nieco tebe? Nie. Tak nereaguj..
Btw, asi jej to nebolo jasne, ked to napisala. Nie?!
@veronikaszabova Nevedela som, ze sa to oplati pre navysenie materskej, kedze tie odvody su dost vysoke, kedze aj samotny zamestnavatel plati za zamestnanca. Ale dakujem za vysvetlenie, som o nieco mudrejsia.