Kde zistím predpokladanú sumu, keby išiel na materskú otec?

ma12345
12. apr 2018

Ahojte, je sposob, ako zistit pravdepodobnu vysku materskej otca? V socialnej poistovni, na pobocke, nas tetula poslala prec, ze ma vela ludi. Neviem, ci mi to mala povedat, ci vobec ma ako to zistit. Alebo viete ma odporucit na niekoho, kto ma v tomto prehlad a vie mi poradit, je to trochu komplikovane (okrem p. Mihala). Dakujem pekne za akykolvek tip ;)

ma12345
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ukulela
12. apr 2018

@ma12345 no ak je obyc zamestnanec a nemenil pracu, tak by sa mu vyska MD mala pocitat z prijmu za minuly rok. vzorce na webe su. ak mas pochybnosti, tak by som na socialnu poistovnu normalne napisala, mne raz takto kvoli inemu normalne odpisali.

janci05
12. apr 2018

Spočítaš celkové manželove hrubé príjmy za rok 2017, tie vydelíš počtom dní t.j. 365 a vznikne ti denný vymeriavací základ. Ten potom vynásobíš 75% a tú sumu čo ti vyjde zase násobíš počtom dní v mesiaci. Dúfam, že som to napísala správne. Na internete je dosť príkladov a kalkulačiek na výpočet materskej.

jankazsa
12. apr 2018

@ma12345 napíš priamo na socialku mail, mne minule odpovedali do dvoch hodín. Kont

ma12345
autor
13. apr 2018

@ukulela
@janci05 dakujem, tie standardne sposoby poznam, praveze to nie je take jednoduche...

ma12345
autor
13. apr 2018

@jankazsa dakujem pekne, skusim.

evittam
13. apr 2018

@janci05 Mohol mat aj PN, OCR....

slawana
16. apr 2018

aj mna by to zaujimalo...ale konkretne by som chcela v pripade mojho muza lebo aj bol na podpore aj mal 2 zamestnania a teraz chce ist na zivnost...tak preto by som chcela vediet na sto percent ako je na tom...lenze aj nas odbili na socialke

evittam
16. apr 2018

@slawana Konkrétne dátumy. Kedy chce ist na MD? Co bolo minulý rok, tento rok?