Kam zaniesť papier na materskú?

monika291
22. máj 2013

Ahojte 🙂 Od zajtra ma doki vypísala na MD. Bola som zaevidovaná na urade prace tak som to tam bola vcera zaniesť. A tam mi povedali že originál mam zaniesť na socialku až keď sa mi malý narodí má to tak byť či som to zle pochopila. Aby o mne vedeli že idem na MD.

soldi
22. máj 2013

@monika291 ak si bola na UP, tak na md nemas narok. papier zanes na socialku, pride Ti vyrozumenie, ze nemas narok na md. s tym chod na UP, odkial budes dostavat rodicak odo dna narodenia dietata. a nezabudni ist potom aj na zdravotnu sa nahlasit, ze si na rodicovskej dovolenke

monika291
autor
22. máj 2013

Nemám narok na MD aj ked 270dní pred porodom som bola nemocensky poistená?

sluci
22. máj 2013

ak si bola positená nárok máš.... skoč na sociálku, tam ti poradia isto viac 🙂

katieg85
22. máj 2013

@monika291 ked si dostala papier od lekara tak mas hned ist na socialku aby si uz mohla dostavat matersku ked mas nanu narok.no to ci ju dostanes ked si bola poistena neviem bo to mali rusut,tak neviem ci to este plati. 🙂

gapa
22. máj 2013

@monika291
záleží, kedy ti nem.poistenie skončilo. Nestačí mať len 270dní dva roky pred pôrodom, druhá podstatná podmienka je trvanie poistenia v den nástupu na md alebo byť v tzv. ochrannej lehote po ukončení nem.poistenia. Ak ti skončilo nem.poistenie v čase tehotenstva, tak nárok budeš mať (aj ked sú aj dalšie podmienky, ktoré treba splniť)