Ahojte baby, od 1.7 nastupujem do práce. V auguste bude mať synček 2roky,je to stále tak že sa môže poberať rodičovský a aj pracovať, však? A ešte by som potrebovala radu od báb,čo tiež takto pracujú, keďže od 1.7.nastupujem ,teraz sa mám ísť nahlásiť na UPSVAR že teda idem do práce? A aj na sociálku? Či ako? Ďakujem za rady.
Aha,no pretože bola som dnes u účtovníčky a tá mi povedala,že sa mám ísť odhlásiť z rodičovskej a mi to bolo divné, nakoľko keďže tá mi končí o rok prečo sa mám ísť odhlasit. Dôchodkové asi ale do sociálnej, však?
@lauraolivia ano, do socialnej. rp poberas do 3 rokov veku dietata
Tak ja nastupujem presne tak isto, bola som sa odhlasit zo Soc.poistovne z dochodkoveho poistenia, zamestnavatel za teba vybavi zdravotnu, aj na UPSVR som bola, pretoze chcem zamenit rodicovsky prispevok za prispevok na jasle, tam najskor tetuska nevedela, co s tym, tak mi nadiktovala, ze mam priniest cestne prehlasenie, prac.zmluvu, dohodu s jaslami, fakturu, rodny list.....oni ti nechaju rodicovsky, ale ak davas do skolky a nedajboze si ju platis, tak vyhodnejsie mas poziadat o tento, je to viac, inak ak neziadas nic, tak nic viac odo mna nechceli, mas na neho narok do 3r.
@dvp ďakujem,ja nejdem dávať do jaslí,budem robiť nočné,tak bude so starými rodičmi .a cez deň s ním budem ja. Tak v piatok si pôjdem povybavovat.dakujem krásne, pekný večer prajem 😉
ak si sa prihlasovala na dochodkove, treba sa odhlasit. potom az ked bude mat maly 3 roky na UPSVaR oznamis, kde sa dieta nachadza