Ked uz sa nedava ziadost o prispevok na ake cislo uctu resp. Kde to posielaju? Postou?
Dakujem
Žiadosť sa nedáva, ale ideš na ÚP, kde vybavujú štátne sociálne dávky a tam ti dajú tlačivo-Oznámenie o spôsobe výplaty Príspevku pri narodení dieťaťa a tam zadáš buď účet, alebo pošta 😀
@luciador tak to uprimne by bolo pre mna jednoduchsie podat postou alebo elektronicky tu ziadost nez sa niekde po porode trepat na urad ci uz s dietatom ci bez neho..
Nikde som nič nevybavovala, prišlo mi na účet, úrady sú medzi sebou poprepájané. Ak ste poberali tehotenské, PN alebo boli ste zamestnaná dostanú sa k účtu. A ak nie k adrese sa dostanú, však oni musia mať gynekologické správy, rodný list atď., aby vám mohli vyplatiť príspevok a všade to je uvedené.
Pride na ucet kam bolo zasielane aj tehotenske/materska pripadne ina davka = ucet, ktory maju v systeme, ak nemaju tak ta pripadne vyzvu alebo ak chces na nejaky iny, tak treba podat ziadost
Tak rodinne prídavky a rodičovský príspevok ti hádam vyplácajú. To si si musela ísť požiadať. Tak na to iste číslo úctu pošlú aj príspevok pri narodení dieťaťa .
Ahoj to by zaujímalo aj mňa, píšem koment aby mi prišlo upozornenie 🤣🍀