Kam nahlásiť skončenie rodičovskej dovolenky?

janka1011
5. nov 2012

Mamičky, poraďte mi, tento týždeň mi končí RD a chcem si ju predĺžiť, nie kvôli chorobe dieťaťa,ale aby som nemusela na Úrad práce. Tak kam mám vlastne ísť?
Druhá otázka - môžem popri predĺženej RD pracovať na dohodu, ak by sa mi naskytla taká možnosť?

sympa1
5. nov 2012

@janka1011 do zdravotnej poistovne treba ist nahlasit aj s kopiou rodneho listu dietata.upozornujem ze ak chces dat dieta do skolky moze ist len na 4 hodiny, inak si budes platit zdravotnu poistovnu sama.s tou dohodou neviem ako to je...ale myslim ze mozes

janka1011
autor
5. nov 2012

@sympa1 a do sociálnej poisťovne nemusím nič? Ani na ÚPSV a R? Som z toho jeleň... 😲

sympa1
5. nov 2012

@janka1011 ked si neuplatnujes predlzenu RD zo zdravotnych dovodou tak nemusis.inak na tej socialke som aj ja bola a povedali mi ze do 6 rokov som automaticky u nich vedena pokial sa nezamestnam...tak neviem ale ked tam skocis nic za to nedas, ja som tiez bola na predlzenej ale uz som na UP lebo ta skolka na 4 hodiny mi nevyhovovala kedze chcem do prace.

talula
5. nov 2012

len do zdravotky, na dohodu robit mozes, ale do skolky s malim len na 1/2dna

monni
5. nov 2012

@sympa1 ahojte kocky, mne tiez konci tento tyzden rodicovska, dostala som vypoved. Tiez zvazujem ist na neplatenu rodicovsku dovolenku ale radia mi aj ist na urad prace, aby som dostala aspon nejake peniazky. Vies mi prosim povedat ako je to s uradom prace ako casto tam treba chodit? kedze mi nezobrali dietatko do skolky tak nemozem nastupit do prace a neviem ako casto to treba dokazovat.

sympa1
5. nov 2012

@monni raz do mesiaca 😉