Ahojte zienky chcem sa spýtať ten jednorazový prídavok na dieťa dostaneme teraz v októbri ? A ak áno ja som si dala prídavky na deti na účet kde my to sťahuje na ich sporení takze ja s tych prídavok nemam nic a teraz ked náhodou dostaneme ten jednorazový co schválili na každé jedno dieťa 75 EUR neviem ci my to pojde tiez automaticky tam na účet alebo sekom za kazdu radu dakujem
všade sa píše, že tento mimoriadny príspevok bude vyplatený štandardným spôsobom spolu so septembrovými PnD - čo nie je na tomto jasné?
Príde ti to štandardne spolu s bežným prídavkom.
Stale trochu tapam v tom, co sa pytas... dojde ti 100e na ucet, ktory si zadala a, ak tomu dobre rozumiem, tak z toho uctu ti stahuje tu sumu na iny sporiaci... Takze aj tento mesiac ti stiahne tych 20 nieco. Tych zvysnych 75 musis previest sama. To ti nestiahne automaticky...
A nabuduce to skus napisat jasnejsie
@guiseppinka a jak si ich stiahnem ked to mam účet založený v PSS stamad uz peniaze nemozem zas vybrať
@guiseppinka ona si prídavky nechala posielať na účet PSS - to znamená, že na tlačive pre žiadosť na PnD od ÚPSVaR uviedla tento účet a nech už sú PnD v akejkoľvek výške pôjde to tam.
no tak si to 'stamad' nestiahnes... ako nechapem vobec naco si to takto urobila... ved si si mohla posielat na ucet a odtial do PSS.
@alenah31 áno aj ja si myslím ze to tak bude
@katkaseiner no tam ked som vybavovala to sporenie tak ona my to tak navrhla a ja som s tým súhlasila lenže teraz my to vadí keďže tie peniažky som mohla využiť na niečo iné tak my zo pojde tam
Tak mas smolu a dojde to tam rovno cele... Ked si si to tak uzasne nastavila.. ked im setris, tak to ber tak, ze si im tam dala nieco navyse... Inak tymto sporeniam absolutne nechapem...
@alenah31 tak to som absolutne nepochopila...
Ako pisrm smola. Mala si si to dat posielat na svoj ucet a je taky problem nastavit trvaly prikaz a z tvojho uctu to poslat na nejaky xy? A co ze ons poradila? Ved si to zratam, ze ci sa mi to oplati alebo nie... Vedia ponuknut "vyhodne" riesenia..
Skús zájsť do kancelárie PSS a poinformovat sa tam, či by sa to buď nedalo poslať tebe na účet lišiak ak ho máš( prípadne si to zriadia je to zadarmo), prípadne previesť na súkromný účet. Vysvetli situáciu. Tam skôr pochodis ako tu na koňovi. Viem že ide vrátiť späť len neviem či len na účet z ktorého to prišlo alebo aj na súkromný ucet
@martina1201 áno dneska som tam volala mam ist v pondelok priamo tam a zevraj sa da poslat na moj účet
Samozrejme ze na účet.. 🤦♀️🤦♀️