Je výhodnejšie prejsť z PN na materskú 6 alebo 8 týždňov pred pôrodom?

bambi12345
23. mar 2023

Dobry den, som na PN (diagnoza nadmerne davenie), termin porodu mam 30.6. Je vyhodnejsie ist na matersku 6 alebo 8 tyzdnov pred porodom, ak poberam najvyssiu PN?

Moja gynekologicka tvrdi, ze ked som PN, musim ist 8 tyzdnov, ale ci je to pravda, som sa na stranke SP nedopatrala.

Dakujem za rady

sajmonka_1216
23. mar 2023

@bambi12345 ja som bola na PN posledné 3 mesiace pred termínom kvôli bolestiam a na MD som nastúpila presne 6 týždňov pred termínom, takže určite to nie je tak, že musíš..
pozri si ako ti potom vychádza nástup na RD

54tinka54
23. mar 2023

@bambi12345 ja som tiež bola PN a na materskú som nastupovala 6 týždňov pred pôrodom.

kukulda1234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bambi12345
autor
23. mar 2023

@sajmonka_1216 Ak nastupim 8 tyzdnov, tak nastup na rodicak bude koncom decembra, cize by som dostala o jeden rodicak naviac. Ak nastupim 6 tyzdnov, nastup na rodicak bude zaciatkom januara, cize pridem o jeden rodicak, ale dostanem o 2 tyzdne zaplatenej PN viac, teda cca 600 €, co mi pride vyhodnejsie. Dobre pocitam? 🙂

ivka21
23. mar 2023

@bambi12345 áno presne o ten rodičak ide najlepšie keď si pozrieš v lehotniku materskej kedy ti konci podľa nástupu na materskú a najlepšie je koniec mesiaca lebo materská je na dní a rodičak je na mesiac.

sajmonka_1216
24. mar 2023

no vidíš.. tak chod pekne 6 týždňov ako sa má.. 🙂 MD trvá stále rovnako, či pôjdeš 6, či 8 týždňov... takže ak máš prísť o ten jeden rodičák, tak nemáš nad čím rozmýšľať :D
Môj dr. vobec neriešil žiaden dátum, ani mi nič nepovedal, keby som si to sama nesledovala... deň pred začiatkom MD som prišla, že potrebujem potvrdiť papier a dovidenia