Je potrebné zrušiť živnosť pri nástupe na materskú?

14. feb 2025

Ahojte, budem rada ak mi niekto bude vedet poradit. Googlila som, aj tu som hladala info, nasla som v poradni podobne temy, ale zakaźdym bola odpoved ina. Tak ja uz neviem.
Som szco uz 6 rokov, ale materska mi vychadza nizka. Planujem sa teda zamestnat. je potrebne zivnost pozastavit / zrusit pocas obdobia kedy budem zamestnana a na materskej?
dakujem

sara07
14. feb 2025

napíš na poradu alebo priamo na ministerstvo
možno ta mylia odpovede ked bola ministerkou tomanova vtedy si nemohla mat živnost ani popri rodičovskom dokonca

siska53
14. feb 2025

Nie, nemusis si ju rusit, ale ak nebudes vykonavat cinnost, tak asi je lepsie si ju pozastavit alebo zrusit.

autor
14. feb 2025

dakujem Vam!

lenik98
15. feb 2025

Ja ešte len takú milú info napíšem (ktorú som nevedela a nikde a nikdy sa o tom nehovorí), keď skončí materská a prechádzaš na rodičak a nemáš príjem zo SZČO tak choď dať na sociálku čestné prehlásenie o tom že nemáš príjem/nevykonávaš SZČO. (Ak to je pravda ovšem). Lebo ja som toto vôbec netušila a po skončení materskej mi AUTOMATICKY každý mesiac naskakovali krásne dlhy na sociálnom len kvôli tomu že som nepodpísala henten zdrap.. lebo ja som nepozastavovala živnosť ani nerušila ale ani som nevykonávala tu činnosť čiže nemala príjem zo živnosti.
Ja by som ruky bozkávala za túto info keby som vedela 🙏

autor
16. feb 2025

@lenik98 dakujem Ti velmi pekne!!