Ahoj, poberám Corona rodičovský na syna no v auguste sa nám narodilo ďalšie dieťatko. Je možné aby som ja naďalej poberala Corona RP a manžel poberal materskú na druhé dieťa?
@lienko_ars a ak máš škôlkara, pandemická OČR sa bude rušiť
nie, nie je možný súbeh MD a RD
Otec môže ísť na materskú až po 6 mesiacoch či?
Nerozumiem ako môžete brať RP keď na materskú sa chodí 6 týždňov pred pôrodom. A zároveň sa nedá poberať MD aj RP.
Baby prosím pýtam sa konkrétne len na jednu otázku...
Ostatne veci máme vyriešené muž má založenú živnosť ja som konateľ sro a syn do škôlky nejde...
A ešte dodám že ja na MD nemám nárok. Takže náš plán je aby na ňu išiel muž. Pri min odvodoch vychádza MD vyššia ako RD + sa nemusia platiť odvody ale mňa hlavne zaujíma či keby bol muž na MD ja môžem naďalej poberať Corona RD na staršieho syna alebo mi len ostáva nahlásiť sa ako osoba starajuca sa o dieťa do 6 rokov
nahlasit sa ako osoba starajuca sa o dieta do 6 rokov a tu dobu kym muz bude na materskej ty nebudes poberat nic
@lienko_ars už vyššie som ti písala, že nie je možný súbeh RP na jedno a MD na druhé dieťa, ak pôjde muž na MD ty nesmieš poberať RP
Ak sa pojdes na zdr.p. evidovat ako osoba starajuca sa o dieta do 6r, tak dieta moze byt v skolke len 4h.
@veronikaszabova zatiaľ ho do škôlky dávať nechceme🙂
@lienko_ars logika mi hovorí, že ak bude na "materskej" nemal by pracovať... je nezamestnaný?