Je možné OČR otca, ak je matka na RD?

veaaa
22. máj 2019

Je mozne aby otec siel na OCR ak je matka na RD? Ak ano kedy? Myslim tym,ze ci nie je podmienka napr ,ze matka je chora.....dakujem

korunka1
23. máj 2019

Može , ale samozrejme, keď je tá matka chorá. Na zdravých ľudí sa očr nevypisujú, poväčšine 😉

alenah31
23. máj 2019

@veaaa otec môže "čerpať" očr na dieťa, s ktorým nie je matka na RD alebo na matku ak je tá chorá resp. na dieťa kde lekár matky potvrdzuje, že tá je chorá a nemôže sa tým pádom o dieťa starať.

veaaa
autor
23. máj 2019

@alenah31 takze by nemal byt problem,ak pojde na ocr so starsim,s kt niesom na RD,na 100%? Pytam sa lebo nasa Dr robi s tym problem,ze nemoze ist nakolko ja som doma...

alenah31
23. máj 2019

@veaaa na staršie bez problémov. Na mladšie keby robil problém tak má pravdu - to dieťa máš v osobnej starostlivosti ty a štát ti na tú starostlivosť prispieva rod. príspevkom - preto na to očr byť nemôže (iba v prípade ak osoba, ktorá má dieťa obvykle v starostlivosti je doma chorá, hospitalizovaná či v karanténe).

zuzcana
23. máj 2019

@veaaa my to tak mame bežné, ja doma na MD s mladším, keď ochorie starší, muz si dáva vypisovat ocr naňho.... Muž je szco, chodí na týždnovky, a takto sa mu stopnu odvody, dostane zaplatené od socialky, zostane doma a pomôže mi, malý bol to zaciatku dost náročné dieťa, sama by som to mala s dvomi dosť komplikované

bagre
23. máj 2019

@veaaa ak treba na staršie dieťa (nie to, s ktorým si na rodičáku), tak nie je problém. Možnosť v zátvorke sa dá len vtedy ak by si bola hospitalizovaná ty, prípadne pn,alebo staršie dieťa s tebou hospitaliz. V takom prípade to lekárka píše. Neviem prečo robí problém vypísať očr na staršie dieťa - keďže je choré, tak asi nemôže ísť von keď čokolvek treba, obchod a podobne... alebo ho máš nechať samého?