Je mozne aby otec siel na OCR ak je matka na RD? Ak ano kedy? Myslim tym,ze ci nie je podmienka napr ,ze matka je chora.....dakujem
@veaaa na staršie bez problémov. Na mladšie keby robil problém tak má pravdu - to dieťa máš v osobnej starostlivosti ty a štát ti na tú starostlivosť prispieva rod. príspevkom - preto na to očr byť nemôže (iba v prípade ak osoba, ktorá má dieťa obvykle v starostlivosti je doma chorá, hospitalizovaná či v karanténe).
@veaaa my to tak mame bežné, ja doma na MD s mladším, keď ochorie starší, muz si dáva vypisovat ocr naňho.... Muž je szco, chodí na týždnovky, a takto sa mu stopnu odvody, dostane zaplatené od socialky, zostane doma a pomôže mi, malý bol to zaciatku dost náročné dieťa, sama by som to mala s dvomi dosť komplikované
@veaaa ak treba na staršie dieťa (nie to, s ktorým si na rodičáku), tak nie je problém. Možnosť v zátvorke sa dá len vtedy ak by si bola hospitalizovaná ty, prípadne pn,alebo staršie dieťa s tebou hospitaliz. V takom prípade to lekárka píše. Neviem prečo robí problém vypísať očr na staršie dieťa - keďže je choré, tak asi nemôže ísť von keď čokolvek treba, obchod a podobne... alebo ho máš nechať samého?
Može , ale samozrejme, keď je tá matka chorá. Na zdravých ľudí sa očr nevypisujú, poväčšine 😉