Je možné mať dva pracovné úväzky súčasne?

beatrix85
20. feb 2018

Viete mi niektorá z vás poradiť, či je možné mať súčastne dva pracovné úväzky?
Aktuálne som na rodičovskej dovolenke. Mám plný úväzok v jednom zamestnaní na dobu neurčitú a aktuálne sa mi naskytla možnosť počas rodičovskej dovolenky pracovať na záskok do augusta. Musela by som podať výpoveď vo svojej súčastnej práci, alebo sa to dá nejak obísť? Ďakujem za odpoveď.

veronikastrickova
20. feb 2018

Nie mozes ist normalne na zen zaskok, bez vypovede v praci

majusqa77
20. feb 2018

aj 5 ak budes stihat 🙂

didileo
20. feb 2018

v súčasnom období môžeš mať aj viac zamestnaní v jednom období, len to musíš stíhať. Daňové vyrovnanie potom robí len jeden zamestnávateľ po ukončení kalendárneho roka. Od všetkých zamestnávateľov dostaneš potvrdenie o príjme s uvedením preddavku na daň a tie odovzdáš tomu zamestnávateľovi (najskôr tomu, kde máš na dobu neurčitú). Ten urobí daňové vyrovnanie. Vyrovnanie za rok 2018 sa bude robiť začiatkom roka 2019. Prajem veľa zdravíčka

beatrix85
autor
20. feb 2018

Ďakujem pekne za odpoveď. Nevedela som ako to presne beží... lebo by to nebol ona dohodu, ale na celý úväzok, o malého by sa mi zatiaľ postarala mama. V tejto oblasti sa teda moc neorientujem 🙂

tropkica
20. feb 2018

ak to budes stihat tak mozes mat aj 30 zamestnani. ale obdivujem ta teda, aj si neviem teraz predstavit ani jedno zamestnanie a nie este dve 😀

liz_lemon
20. feb 2018

@tropkica ved je na RD, takze realne bude pracovat len v 1 zamestnani

siska53
20. feb 2018

@beatrix85 mozes mat uvazkov,kolko chces. Akurat danove si budes musiet za ten dany rok spravit sama.

lina22
30. apr 2018

Chcem sa opytat ako je to ak chce clovek robit nadalej v svojom obore specifickom na rodicovskom napr.u konkurencnej spolocnosti?
musi svojho povodneho zamestnavatela na to upozornit ak nema v zmluve konkurencnu dolozku?
moze dostat takato zamestnankyna ktora si privyraba na rodicovskej od svojho povodneho zamestnavatela vypoved?
Dakujem za odpoved,