Je možné dostať v jednom mesiaci rodičovský a súčasne materskú?

ivanat
15. júl 2013

Ahojte, chcem poprosiť o informáciu, 2.9 mám nastúpiť na MD s druhým dieťaťom, toho času som ešte aj na rodičovskej s prvým, dostanem za september ešte aj rodičovský príspevok za prvé dieťa alebo už len materské za to druhé? 🙂 Ďakujem.

nicebaculka
15. júl 2013

ano je pokial ti napr materska koncila 25juna tak za tych 25dni dostanes zaplatenu v juli a aj v juli dostanes uz 222€ za cely jul... 🙂

trnka77
15. júl 2013

Kedže RD sa vypláca za celý mesiac,za prvé dieťa ešte dostaneš RD aj za september+ti príde materska

eeffka
15. júl 2013

Ano,materske 22-30.9 a cely rodicak.

demartka
15. júl 2013

A ja mám zase skúsenosť inú-bola som na rodičovskom a nastúpila som na materkú s ďalším dieťaťom,vyplatili mi spolu materský aj rodičovský a potom peniaze vymáhali naspäť-vraj nemôžem poberať oba príspevky súčasne-bolo to v roku 2010,takže treba sa spýtať na sociálnom...radšej,ako mať nepríjemnosti...

3kolka
15. júl 2013

No kamarátka nedávno mala toto a nedostala aj aj...Ale naše úrady ☹ ja v marci som brala do 20rodičák a od 20 nezamestnanecké vraj nedostanem bo sa to nemôže brať jeden mesiac.a teraz za jún dostanem aj nezamestnanecké za 5 dní aj rodičák... na zaplakanie to tu 🙂

jankagun
8. aug 2013

no mne ked som nastupila na MD s druhym babom,tak mi v ten mesiac este aj rodicak poslali za prve babo,ale musela som vyplnit tlacivo ze uz oficialne poberam len matersku a rodicak sa stopuje na polroka myslim ze to je.+som dostala tlacivo na poberanie rodicaku(obnovenie) ktore pojdem zaniest v oktobri (lebo vtedy mi uz konci materska).

miku1
8. aug 2013

Áno, v septembri dostaneš aj rodičák aj materskú.

masinka
8. aug 2013

ja som presne takto - 2.9. (ale v roku 2011) nastupovala na MD z RD. Dostala som za september aj cely rodicak (ten dostavas cely bez ohladu na to, ci si na RD v danom mesiaci jeden den alebo 30), aj alikvotnu cast materskej . Tak ak sa medzitym nemenili zakony, tak by si to mala dostat aj ty.

babatko77
24. nov 2014

mna by zaujimalo ci namiesto rodicaku mozem poberat prispevok na 1 dieta do 3 rokov na skolku subezne s materskou na druhe. kedze rodicak sa neda. Alebo by mohol prispevok poberat otec dietata?

fidorka7
24. nov 2014

3kolka na zaplakanie je to, že pletieš tri rôzne veci - rodičák, podporu /teda tvoje nezamestnanecké/ a materské. Otázka bola na kombináciu materského a rodičáku. Tieto dva príspevky sa v prvý mesiac, ak sa materské nevyplatí celý mesiac tj od 01. do 31., môžu kombinovať.