Ahojte, materska je len 6 mesiacov? Čiže ak mám nástup na matersku 1.1.22 tak bude do 1.7.22? Posledny krát mi teda príde v júni či v júli? Ďakujem
@beatrice1111 Materska trvá 34tyzdnov pre vydatú ženu, takže rataj rataj 😀
@zanetakovacsova pôrod bol 22.2. Tak počíta sa to odvtedy alebo od toho nástupu?
@beatrice1111 od nástupu na MD 34 týždňov - nie od pôrodu.
@beatrice1111 od nastupu
@diamond007 nie som vydatá a mala som klasickú materskú
@beatrice1111 zavolaj na socialnu poisťovňu a oni ti povedia presne odkedy dokedy máš materskú. Ak natrafis na milú pani samozrejme 😂
Na nete som našla nejakú tabuĺku, kde si vypočítaš presne kedy ti skončí. Skús si vygoogliť.
@beatrice1111 materska trva 8 mesiacou
Materska trva 8mesiacov
@beatrice1111 ja som dostávala od 34tt materskú do pol roka mojej malej.
Ak si rodila vo Februári tak do Augusta.
34 tyzdnov od nastupu (ak nemas dvojicky)
Nájdi si lehotník na výpočet materskej na stránke sociálnej poisťovne. Tam máš všetko presne podľa dátumov
Ako keby ti neprišlo rozhodnutie, kde je to JASNE napísané. Niektoré mi pripadáte, ako keby ste okrem kona nevedeli čítať nič iné… Sorry
@malinoismum
Prepac že sa pytam 😃 dúfam že mi odpustis ❤️ 🤣🤣🤣
Ďakujem za normálne odpovede 🙂
@beatrice1111 aj moja odpoved bola normalna a nemám čo odpúšťať 🙂 nech je babatinko zdravé 😘
@lilinka88 len koľké nevydaté žijúce v partnerstve to zneužívajú a ťahajú MD dlhšie tváriac sa,že sú osamelé
Aká je výška materskej a aká je výška RD?Sú na to nejake tabuľky?
@vierkainka nájdeš na stránke socpoist.sk
@malinoismum ďakujem 🙂🙂🙂
@vierkainka výška materskej závisí od tvojho príjmu.. Výška RD ak si predtým poberala materskú je cca 380€.. teda mám jedno dieta a RD plus prídavok na malú mi chodí necelých 410€
@barus26 ďakujem pekne 🙂
@zuzanockamt a to sa ako da???
@beatrice1111 po pôrode 6 mesiacov. Potom prestupujete na RD.