Je hanba odísť po roku na ďalšiu materskú?

22. máj 2024

Myslite si, že hanba alebo svinstvo, keď žena príde po 3 rokoch do práce a po nejakom roku, roku a pól odíde znova na materskú na 3 roky? Počas rodičovskej sa nám dieťa nepošťastilo ale plánujeme určite ešte deti. Len tak sa zamýšľam či to nebude odo mňa hnusne keď mi 3 roky držali moje povodne miesto, vyšli mi so všetkým v ústrety a ja si potom zas pôjdem na MD a RD..

sunshine_18
22. máj 2024

Neriesila by som..

ariannazara
22. máj 2024

Myslíš ze si jedna robí to tak XY žien

slovenka753
22. máj 2024

Robi to kopec zien. Holt co s tym...

majlo1234
22. máj 2024

Nie, nie je to hanba

dadis
22. máj 2024

Vobec to nie je hanba. Nikto to nebude riesit. Mat deti je prirodzena sucast zivota.

domka222
22. máj 2024

Možno to nebude rok,možno odmakáš aj 3 roky. Nikdy nevieš.

larinka552
22. máj 2024

A to kvoli tomu, ze ti v praci drzali miesto, by si uz nemala dalsie dieta? Kasli na to... A uz vobec by som do vztahu so zamestnavatelom nezapajala city, ci je to hnusne alebo co. Ak ta zamestnavatel potrebuje, tak si ta necha a ak nie, tak ta prepusti, bez ohladu na deti.

dzejsik
22. máj 2024

je to bezne, a uvidis kedy sa vam dalsie zadari

egonsk
22. máj 2024

a ty myslis, ze by zamestnavatel ti dobrovolne drzal flek, keby to nemal so zakona povinne?

stvura
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ivik4
22. máj 2024

No uz len skrz pracu a nazor by som si nechala riadit zivot ... 🤣🤣🤣

egonsk
22. máj 2024

@stvura ok, zle som sa vyjadril (nekonkretne), ano mal som na mysli pracovne miesto, nie konkretnu poziciu, lebo tie sa mozu pocas vyvoja firmy menit samozrejme... Ide len o to, ze neviem v kolkych statoch to existuje, ale keby som ich spocital na prstoch jednej-dvoch ruk, ani by ma to neprekvapilo... Takze brat ohlad na zamestnavatela s osobnym zivotom je skor hlhpe, ako prejav dobroty a loajalnosti.

katica06
22. máj 2024

A je podľa teba hanbou byť na reťazovej materskej?
Poznám babu čo bola takto doma viac ako desať rokov.

marianarem
22. máj 2024

Tak moze si niektory zamestnavatel zafrflat, ale hanba to nie je v ziadnom pripade. Kamoska sa vratila do roboty, dalsie uz neplanovali, ale podarilo sa a do roka od nastupu mala uz aj porodene.

heln
22. máj 2024

preco by to mala byt hanba? vsak normalka, nie? zivot je nevyspytatelny a zvycajne sa neda naplanovat.
sproste to moze byt akurat pre tu zensku, co je na zastup, ze by chcela mat normalnu zmluvu ale je na zastup, potom odide a zisti, ze to miesto je znova volne na zastup.

petamich
22. máj 2024

myslim, ze je to bezna vec ;) niekto sa nevrati a je na retazovej materskej, ty sa vratis a odides opat, zamestnavatelia su vacsinou na to zvyknuti ak maju zamestnankyne vo veku xy

adka3321
22. máj 2024

Ja som zistila tyzden pred nastupom do prace po RD, ze som tehotna (snazili sme sa o druhe 20 mesiacov, holt skor sa nepodarilo). Urcite nebudem pozerat na sefa a robotu, je to moj zivot a pre mna bola dolezitejsia rodina ako robota. Do roboty sa este nachodime, ale deti mozeme mat iba urcite obdobie v zivote, preco by som sa mala obzerat co robota.

rumba01
22. máj 2024

nad tym sa vobec nezamyslaj, ked to tak citis, ze deti chcete, tak aj keby si po pol roku od nastupu odisla na matersku. nebudes prva a ani posledna. a dalsia vec, neber to tak, ze ti drzali tvoje miesto z dobrej vole, je to ich povinnost.

thirstymonk
22. máj 2024

Vlbec to nie je svinstov. Manželka nastúpila do roboty a po dvoch mesiacoch znova nastúpila na matersku. No a čo? Dieťa je predsa prednejšie ako nejaké zamestnanie. Zamestnaní budeš mať ešte iks, dieťa je vždy jedinečné.

momi86
22. máj 2024

isto to nieje hanba,poznam x zien ze takto to mali..bud sa im nepodarila retazova materska alebo chceli na rok trosku odist z kolobehu materskych povinnosti...povodne som to aj ja chcela tak,ze sa vratim nacas do prace a potom dalsie dieta a neriesila som to co si druhy myslia ale osud to zariadil inak...

vanilkovazmrzka
22. máj 2024

Hanba? Ako ta nieco take moze vobec napadnut…

autor
22. máj 2024

Ďakujem ženy za vaše reakcie. Ja sa hlavne bojím že kolegyne na mňa budú pozerať ako na debila, že som si prisla len odpracovať dni na ďalšiu materskú… mňa práca veľmi baví.
Dieťatko sme najprv odkladli dlhšiu dobu, chceli sme počkať. Potom sme sa rozhodli že do toho pôjdeme. Ja viem že to môže trvať aj dlhšie, môžem byt v robote kľudne aj 5 rokov, ale kľudne aj kratšie. Ide o to že keď som nastúpila naspäť do práce tak sa ma všetci pýtali že prečo sme si nespravili ďalšie dieťa hneď že či ešte ďalšie chceme a ze kedy 🙄
Zamestnávateľ mi miesto držať nemusel, on chcel. Už skôr sa ma pýtal že kedy nastúpim.

stvura
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
yoxinka
23. máj 2024

Neviem, či je to hanba, ale ja som chcela dve deti po sebe … no nevydalo. Otehotnela som úplne nečakane, keď som sa počatím prestala trápiť a rozbehla v robote nový projekt, ktorý mi na totálku zamestnal hlavu. Ja som ani nemohla uveriť, že so tehotná. A tak po roku aj čosi v robote som šla zase na materskú a tentokrát to bolo na 6 rokov, lebo dve deti za sebou. Avšak počas tohto obdobia sa komplet vymenilo vedenie a trochu sa zmenili pomery a z pôvodných kolegov tam ostala jedna osoba, z ktorou som nejako vzťah nemala, pôvodný riaditeľ mi spravil nejaké ústupky, nový to odmietol, tak sme sa po mojom návrate dohodli, že sa nedohodneme a rozlúčili sme sa.

katica06
23. máj 2024

@stvura aj ja som bola na reťazovej (hoci som to vtedy ani netušila že sa to tak nazýva) 7,5r s 2deťmi ale z toho som 4r pracovala na ttp a skoro tri na brigádu

katica06
23. máj 2024

@stvura neviem si predstaviť sedieť doma 14rokov a potom sa zrazu ocitnút na trhu práce. Pracovné návyky stratí ženy aj za desatinu toho času, neverím že za po ňu zamestnávatelia trhali . I keď sama poznám také čo majú cez 40 či cez60 ani nemali ttp dokopy dlhšie ako jeden rok

mircalla
23. máj 2024

Ako sa to vezme. Mali sme taku manazerku, ktora sa po RD vratila do prace na par mesiacov hoci uz bola znova tehotna a opat po par mesiacoch sla na MD. V tomto pripade to bol cisty kalkul. V tvojom pripade nevidim problem

jana_eyre_2
23. máj 2024

@katica06 ja som bola doma s deťmi 10rokov, nestratila som pracovné návyky, prácu som si našla hneď a som tam spokojná.. nie je to žiadna tragédia.. a doma som nesedela, bola som s 3ma deťmi, ktoré mám dobré vychovane 😉

mircalla
23. máj 2024

@stvura Tak parada to nie je, skor lenivost byt 14 rokov doma.
@katica06 Suhlasim

kikushaa
23. máj 2024

Vobec, nam sa tiez tam nedarilo, nastupila som do prace a po 2,5 rokoch som isla na matersku opat