Mamičky chcem sa opýtať ako to je keď dám dieťatko do jaslí a ako keď mi ho bude strážiť opatrovateľka alebo nejaký člen rodiny. Myslím po finančnej stránke. Jasle platí v plnej výške štát ak mamička pracuje a rodičovský prídavok sa zastaví? A pri opatrovateľke? Máte skúsenosti?
@amadora presne ako pisala sisaha ale ak je dieta v opatere fyzickej osoby(cize nie je v jasliach)tak mas narok este na prispevok 40e k rodicovskemu cize v podstate je to to iste,len ked pberas tych 230e musis vydokladovat kazdy mesiac na urade a az po predlozeni roznch potvrdeni ti tie peniaze daju-aspon tak mi vraveli na urade-pani co ma ma na starosti je zlata-vzdy ked pridem tak kukne do pc ci uz som dostala a vybavila si vsetko co som mohla :D
@amadora ja som sa nato pytala,tyka sa o akej kolvek prace,ci pracujes ako zamestnanec alebo aj zivnostnik. 230€ dostanes ak das dieta do jasli/skolky alebo opatrovatelke,ktora vsak ma nato zivnost. ak nie, ostane ti rodicak. ak jasle stoja 113€ je lepsie si nechat rodicak a tych zvysnych 76€ mas k dobru...
@seminkads: Ahojte, planujem pracu na ciastocny uvazok, o dieta 1 rok sa mi bude starat mamina alebo sestra na RD (podla toho, co bude lepsie na ucely prispevku na starostlivost o dieta, ak to bude mozne ziskat). Budem moct teda dostavat 194 EUR plus tych 41 EUR? BUdem musiet dokladovat tych 41 EUR? Budu si musiet urobit kvoli tomu zivnost? Dakujem.
Dakujem. Uz som preberala tuto temu na https://www.modrykonik.sk/forum/rodicovska-dovolenka/dieta-v-skolke-a-rodicovsky-prispevok-2/
a podla vsetkeho mozem poberat len jeden prispevok, bud prispevok na starostlivost (max 230EUR alebo 41EUR) alebo RP 194EUR.
@amadora jasle ti hradi stat max. do vysky 230 eur. Ak su drahsie, zvysok platis sama. Vtedy mas zastaveny rodicovsky prispevok. Ak ti dieta strazi niekto iny, poberas iba rodicovsky do 3 rokov veku dietata. Opatrovatelku platis podla toho ako ste sa dohodli medzi sebou, tam ti stat nedava nic. Iba ten rodicovsky.