Jasle a rodičovský príspevok

viki2912
5. feb 2012

Mile mamicky,

planujeme dat malu do jasli od maja,ked sa otepli...chcem sa v tejto suvislosti opytat,ako to je...ak je dieta chorlave a chcela by som sa vratit naspat a poberat RP,je to mozne?ako toto stat osetril?lebo viem,ze sa stavaju aj taketo pripady...nasa mala je relativne zdrava,doteraz sa vyhybame ATB,ale v kolektive deti to bude urcite inak...preto chcem vediet ci budem moct vyuzit aj tuto moznost?pokial ide do jasli,ake ockovanie musi mat?pozeraju si aj ockovaci preukaz????ja davam malej len zakladne ockovanie,ziadne ine nechcem...proste to co je stanovene limitami...a dalej by ma zaujimalo aky je vas nazor,odporucanie...ako sa maminkam oplati najviac pracovat??????na polovicny,plny,dohodu????hm?a ak pojdem na polovicny,doplaca stat na sukromne jasle kam ccheme dat malu?

dakujem za odpovede,mozno je to vela otazok naraz,ale myslim,ze objasnime vela otaznikov v tejto diskusii..nevyznam sa v tychto veciach moc,preto sa pytam...

xlucia
5. feb 2012

na urade prace a soc. veci mozes pozidat o preplacanie jasli namiesto rodicovskeho prispevku. to je mozne do troch rokov zivota dietata. da sa myslim aj vratit spat na rodicovsku. ale to som si uz nie ista.
ockovaci preukaz niekde ziadaju, niekdejeto jedno.
pracovat mozes podla toho aku mas pracu.
jasle su uz len sukromne

viki2912
autor
5. feb 2012

@xlucia tu v ba su dvoje statne...ale my chceme sukromne,su hned pri nas...